"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hisarcıklıoğlu: Asgari ücrette vergi yükünü paylaşalım

26 Aralık 2015, Cumartesi 09:08
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, asgari ücretle ilgili olarak yaşanacak artış ve maliyetlerin iş dünyasına yüklenmesi durumunda özellikle KOBİ’lerin rekabet edemez hale geleceğini savundu.

Asgari ücretin bin 300 lira olmasını istediklerini aktaran Hisarcıklıoğlu, vergi yüküne işaret ederek, “Biz bunu paylaşalım” dedi. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kayseri Sanayi Odası’nın (KAYSO) Sanayi Gecesi 2015 programına katıldı ve burada bir konuşma yaptı. Hükümetin kısa ve uzun vadede aldığı kararları desteklediklerini açıklayan Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın katıldığı bu programda asgari ücretle ilgili iş dünyası olarak değerlendirmelerde bulundu.

“Asgari ücret bizim kafamızı karıştırıyor” diyen Rifat Hisarcıklıoğlu, “Asgari ücrette bizim cebimizden çıkan para bin 500 lira. İşçimizin cebine giren para bin lira. Buna baktığımız zaman OECD ülkeleri arasındaki verilerine göre istihdamda vergi yüklerinde ülke olarak birinciyiz. Almanya ikinci. Biz diyoruz ki; istihdam üzerindeki vergide rekabet ettiğimiz ülkelere göre değerlendirelim. Bizim cebimizden bin 500 lira çıkıyor. İşçinin cebine bin 300 lira girsin. Helalı hoş olsun. Biz, işçimize para vermekten gurur duyuyoruz. Bin 500 lira olduğu gibi işçi kardeşlerimizin cebine girse. Net bin 300 lira brütüne göre hesaplarsak, tüm şirketlere maliyeti 26 milyar lira. Küçük ve orta boy işletmelere bakarsak bu ciddi sıkıntı oluşturuyor. Bize yüklenen yük 26 milyar lira olur ve özellikle KOBİ’ler rekabet güçlerini kaybeder. Biz bunu paylaşalım. Hepsi için bizim gücümüz yok. Bunu hep beraber yüklenelim. Devletimiz söz verdi. İstihdam üzerindeki vergi yüklerini hafifleterek bin 300 lira yapalım. Çünkü çarşıda pazarda daha fazla harcama yapılacaktır. Bunu eski bakanlarımıza da söylüyorum. AK Parti'nin karar alma merkezlerinde hepsinde Kayserililer var. Elitaş, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun en önemli isimlerinden birisi. Şansımız kendisi bizim içimizden birisidir.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1364
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı