"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mutsuz kadın daha çok harcıyor

18 Ocak 2016, Pazartesi 17:09
İngiltere’de yapılan araştırma, mutsuz kadınların mutlu olmak için normale göre daha çok para harcadığını ortaya koydu.

Alım satım eğilimlerini takip eden Avantajix. com’un ortaklarından Güçlü Kayral’a göre harcama kadınlar için bir terapi. Bütçeyi aşmaktan duyulan pişmanlık da çokça karşılaşılan bir durum.

Kayral’ın bu saptamasına örnek olan 2 bini aşkın deneğin katıldığı araştırmaya göre kalbi kırık kadınlar daha çok dışarı çıkıyor ve giyim ile ayakkabıya almaya yöneliyor. Böyle dönemlerde harcanan para 190 lirayı buluyor.

Aybaşlarında yeni şeyler için 175 lira gibi paralar harcanıyor, vitrinleri veya web ortamını turlamak için atılan adımlar da 130 liraya mal oluyor. Kadınlar sıkılmaları 125 liraya, tartışmanın rahatlamaları ise 115 liraya patlıyor. Şirkette kötü geçen günün ardından yapılan alım satımlar ise bütçede 110 liraya varan gedik açıyor.

Araştırma, deneklerin yüzde 56’sının belirli bir ruh hali içinde olmalarından dolayı bir şeyler almaktan kaçındığını ortaya koyuyor. Çünkü bu grup çok harcayacağının bilincinde. Ama yine de yüzde 53 oranında denek, neşelenmek için online alım satımı tercih ediyor. Anketin bir diğer bulgusu aynı anda iki kadının dışarı çıkması halinde kredi kartı kullanımının arttığı şeklinde.

Dışarı çıkanların yüzde 79’u ilk başta kendilerine kesin bir limiti belirliyor. Bunların yüzde 32’si online alım satımlarda bu limiti aşmaktan geri durmuyor. Bir şeyler almak için en popüler nedenler olarak; gerek duyulanı elde etmek, arkadaşlarla dışarıda vakit geçirmek ya da tatil yapmak öne çıkıyor. Yine her üç kadından biri sıkıntı gidermek adına devamlı satış yerlerine giriyor.

Bir diğer üçte birlik kısım ise vitrine bakmayı, web ortamını görmeyi rahatlama vasıtası olarak kullanıyor. Yüzde 28 ise maaş aldıklarında vitrinlere bakmaya başlıyor. On kadından dördü, maaş aldıklarında ilk olarak online ya da offline bir satış alanına yöneldiklerini itiraf ediyor. Diğer yüzde 17, ayrılık sonrası kendilerini iyi hissetmek için, yüzde 12 şirkette kötü geçen günün ardından bir şeyler aldıklarını ifade ediyor.

Okunma Sayısı: 1168
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı