"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Patates, soğan, çeltik rakamları doğru değil

14 Nisan 2021, Çarşamba 19:34
Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım hükümetin depolarda kalan patates ve soğan alımlarına ilişkin açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yıldırım, verileri paylaştı. Yıldırım şu açıklamaları yaptı: “2020 yılına baktığımız zaman Türkiye’de 5 milyon 200 bin tonluk patates üretimi. 2 milyon 200 tonlukta bir soğan üretimi gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı talimatıyla Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli elde kalan soğan ve patatesi satın alarak vatandaşa dağıtılacağını bildirdi. Burada ciddi yanlışlıklar da yapılıyor. Anadolu Ajansı çiftçiden 1 milyon 200 bin ton patates alınacağını. 200 bin ton soğan. 750 bin ton da çeltik alınacağını haber yaptı. Böyle bir veri mümkün değil. Bu bilgileri kim verdi nasıl böyle sunulabiliyor. Çünkü Türkiye’nin toplam çeltik üretimi meselâ 900 bin ton civarında. Dolayısıyla zaten biz hiç pirinç tüketmesek buna rağmen üreticini elinde 750 bin ton çeltik kalması mümkün değil.”

Okunma Sayısı: 1286
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • galip

    14.4.2021 22:51:51

    sahte rakamlar üzerinden, ödeme yaptık diyecekler demek ki !

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı