"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

POS kullanım ücreti kalkmalı

14 Şubat 2020, Cuma

Bankaların ücret ve komisyonlarındaki düzenlemenin ardından esnafın kullandığı POS cihazlarıyla ilgili de yeni bir düzenleme yapılmasını beklediklerini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “16 Ekim 2019’da POS cihazı komisyon oranlarına tavan getirilmesinin ardından bankalar POS kullanım ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapmıştı. Bu zamla birlikte esnafımızın kullandığı POS cihazı ve anlaştığı banka sayısına göre aylık maliyeti arttı. Ülkemizde şu an 69.8 milyon kredi kartı ve 1.5 milyon POS cihazı kullanılıyor. Dolayısıyla esnafımızın POS cihazı bulundurmadan ayakta kalması mümkün değil. Bankalar esnaf ve sanatkârlarımızdan her ay 55 TL ile 100 TL arasında değişen POS kullanım ücreti tahsil ediyor. Her işlem için bankalara komisyon ödeyen, cihazın teknik bakım ücretini, elektrik giderini ödeyen esnafımıza POS kullanım ücreti büyük bir külfet getirmektedir” diye konuştu. 

Ankara - Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 889
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    14.2.2020 08:59:42

    Bu POS cihazı meselesi helal kazanç için binbir çaba gösteren esnafımızın ana dertlerinden biridir.Bir akaryakıt istasyınuna gittiğinizde bir bakıyorsunuz önünüzde 5-10 arasında pos cihazı bunun görüntüsü dahşi bizim seviyemizin nasıl olduğunu gösteriyor. İşin doğrusu şu olmalıdır.Bir pos cihazıyla tüm farklı kart sahiplerinin alış-verişi olmalıdır.Bu hem israfı hemde bilhassa ciro için çaresizliğe itilen k.esnaf insanımızı rahatlatır. TEK POS TEK KALEM POS GİDERİ.DOĞRU OLAN BU.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı