"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlık sorunları 'organik' talebini arttırdı

21 Kasım 2015, Cumartesi 10:03
İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde organik üretim yapan Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu'nun Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Şayan, toplumun sağlığına daha fazla önem vermeye başladığını söyleyerek organik ürünlere talebin arttığını dile getirdi.

Hayvancılıkta yeni yatırım yapmak isteyenlerin kendilerinden bilgi aldıklarını kaydeden Şayan, "Bu işi yapanlar kesinlikle para kazanır. İnsanlar sağlık sorunlarından bıkmışlar, organik ürün istiyorlar" dedi. 

Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu'nda organik yumurta yetiştiriciliğine ağırlık verdiklerini anlatan Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yılmaz Şayan, sulanabilir 190 dekarlık alanda hem hayvansal, hem bitkisel üretim yaptıklarını söyledi.

Hayvan refahına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Şayan, "Organik tarım, ürün kalitesinde sağlık kriterlerinin dikkate alındığı, hayvanlar yetiştirilirken çevrenin korunduğu ve hayvan refahının ön planda tutulduğu bir üretim şeklidir. Bizde kafes tavukçuluğu yok. Hayvanlar açık alanda tutuluyor. Bu hayvan etiği açısından da önemli. Aynı zamanda bağışıklık sistemleri güçlü kalıyor, kolay hastalanmıyorlar. Organik yemle besleniyorlar. Böylece sentetik kimyasal maddeler, yumurtaya geçmiyor. Çevre kirliliğine de özen gösteriliyor. Tavuklar kafeslere değil folluklara yumurtluyor" diye konuştu.

Organik ürün sertifikasına sahip olduklarını ancak ticari boyutta üretim yapmadıklarını belirten Şayan, organik üretimin yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyleyerek "Müteşebbisler gelip, bizden bilgi alıyorlar. Tarım Bakanlığı ile proje çerçevesinde tavuk barınağı yaptık. Bu sektörde aslında bolca ekonomik kazanç var. Bu işi yapanlar kesinlikle para kazanır. İnsanlar sağlık sorunlarından bıkmışlar, organik ürün istiyorlar. Ürünlerimiz Ödemişliler tarafından kapış kapış alınıyor" dedi.

ETLİK PİLİÇ DE ÜRETİLİYOR

Günde 200 tavuktan yaklaşık 150 yumurta elde ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz Şayan, piyasada organik yumurtaların tanesinin 75 kuruş ile 1 lira arasında satıldığını hatırlatarak şöyle konuştu: 

"Bundan sonra fiyatları biraz daha artıracağız. Köy tavuklarının yediği yem konvansiyoneldir. Konvansiyonelde yemlerin yetiştirilme sırasında yoğun kullanılan gübreler ve ilaçlar var. Bizim yemlerimizde sentetik ve kimyasal kalıntılar olmadığı için organiktir. Organik etlik piliç de üretiyoruz. Etlik piliçlerin kilosunu toptan 15 liraya sattık. Yumurta her zaman oluyor fakat etlik piliçler yılın belli sürelerinde yetişiyor. Etlik piliç üretimini ileriki zamanlarda büyütmek istiyoruz."

Cenab-ı Hakk'ın ''Şafi'' isminin tecellileri: Kışın tüketilmesi gereken 10 yiyecek

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/cenab-i-hakk-in-safi-isminin-tecellileri-kisin-tuketilmesi-gereken-10-yiyecek_369010

DHA

Okunma Sayısı: 2184
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı