"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Senelik enflasyon rakamları açıklandı

05 Ekim 2015, Pazartesi 10:13
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Eylül ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), bir önceki aya oranla yüzde 1,53 artış gösterdi.

Endeks, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,81 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,92 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,92 artış kaydetti.

Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,26 düşüş, imalat sanayi sektöründe yüzde 1,54 artış, elektrik ve gaz sektöründe yüzde 2,51 artış ve su sektöründe yüzde 0,42 artış olarak gerçekleşti.

EN YÜKSEK AYLIK ARTIŞ DİĞER MAMUL EŞYALARDA GERÇEKLEŞTİ

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; diğer mamul eşyalar (yüzde 5,13), metal cevherleri (yüzde 3,84), temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları (yüzde 3,47) alt sektörleri oldu.

Buna karşılık ham petrol ve doğal gaz (yüzde -13,20), basım ve kayıt hizmetleri (yüzde -0,94) ve gıda ürünleri (yüzde -0,58) bir ay önceye göre endekslerin en fazla gerilediği alt sektörler oldu. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2015 yılı Eylül ayında en yüksek aylık ve yıllık artış dayanıklı tüketim mallarında gerçekleşti.

Okunma Sayısı: 1073
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı