"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sıfır Atık Projesi ile 19 ayda 214 değerlendirilebilir atık toplandı

07 Ocak 2019, Pazartesi 12:17
Sıfır Atık Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ana hizmet binasında toplanan değerlendirilebilir atık miktarı 19 aylık süreçte 214 tonu buldu.

Sıfır Atık Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ana hizmet binasında toplanan değerlendirilebilir atık miktarı 19 ayda 214 tona ulaştı.

Alınan bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, 2017'de hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesi'nin ülke çapında duyurulması, yaygınlaştırılması, halkın bu yönde bilinçlendirilmesi, çalışmaların daha etkin, sistemli yürütülmesi ve tüm Türkiye'de uygulanması için yapılan çalışmalar sürüyor.

2 binden fazla ağaç kesilmekten kurtarıldı

Proje çerçevesinde 126,1 ton kağıt-kartonun geri kazanımı sağlanarak, 2 bin 142 ağacın kesilmesinin önüne geçildi.

49 ton plastik atığın geri dönüşümüyle 798,7 varil petrolün kullanımından da tasarruf sağlandı. 8,7 ton cam atık ile 11,5 ton metal atığın dönüşümüyle toplam 25,5 ton ham maddeden tasarruf sağlandı. 9,1 ton organik atıktan 3,7 ton kompost (bitki atıklarından yapılan gübre) üretildi.

Projeyle Bakanlık binasından çıkan 4 ton yemek artığı da sokak hayvanları için barınaklara gönderildi.

Öte yandan 3 bin 760 litre bitkisel atık yağın geri dönüşümüyle aynı oranda biyodizel, bin 455 litre atık motor yağının dönüşümüyle 909 litre madeni yağ, 359 kilogram elektronik atığın dönüşümüyle de 251,3 kilogram ham madde ekonomiye kazandırıldı.

Elde edilen kazanımlar sonucunda 807 bin 341 kilovatsaat enerji, 3 bin 528 metreküp su, bin 490 metreküp depolama alanının tasarrufu sağlandı, sera gazı salınımı ise 25,6 ton azaltıldı.

AA

Okunma Sayısı: 2384
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı