"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sözleşmelilere kadro verilmelidir

29 Temmuz 2021, Perşembe 22:00
Aİle bütünlüğünün sağlanması, yuvalarının yıkılmaması için kadrolu olmayı bekleyen sözleşmeli kamu görevlilerinin sabrının tükendiğini belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Eşitlik için, adalet için, yuvaların yıkılmaması için sözleşmeli kamu görevlileri kadroya geçirilmelidir” dedi.

Kamu görevlilerinin alfabenin harfleri gibi A, B, C, D gibi çok sayıda farklı istihdam şekilleriyle sınıflandırılmasının devlete yakışmadığını kaydeden Yazgan, kamuda istihdamın tek tip olması gerektiğini vurguladı. 

SÖZLEŞMELİLERİN SABRI TÜKENDİ 

Kamu görevlilerinin güvenceye sahip olmasının, devletin güce sahip olması olduğunu söyleyen Yazgan, “Kamu görevlileri güçlü olursa devlette güçlü olur. Kamu görevlilerinin kadrolu istihdam edilmesi, devletin gücünü tescillemesidir. Aynı mekânda aynı işi yapan iki kişiden birinin kadrolu diğerinin sözleşmeli olması ve farklı mali, sosyal ve özlük haklara sahip olması kabul edilecek bir durum değildir. Yıllardır kadro bekleyen sözleşmeli kamu görevlilerimizin sabrı tükenmiştir. Eşitlik için, adalet için sözleşmelilere kadro verilmeli ve bu zulüm son bulmalıdır” dedi.   

Ankara - Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 1522
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet

    30.7.2021 10:34:29

    Diyanette 3 +1 sistem geldi ne ona girebildik nede kadro geldi müftülük bile watsap gurubunu bile sözleşmeli kadro li diye açıyor 6yildir sözleşmeli gorevdeyiz artık adalet istiyoruz bizden sonra atanan sözleşmeli bile kadrolu oldu elinsaf artık

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı