"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tahmini fındık rekoltesi Temmuz'da açıklanacak

29 Haziran 2015, Pazartesi 13:08
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, bilimsel çalışma sonucu tahmini fındık rekoltesini temmuz ortalarında açıklayacaklarını bildirdi.

Soydan, yaptığı yazılı açıklamada, rekolte tahmini için titiz bir çalışma yapılacağını belirtti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve ziraat odaları olarak, 2015 yılı tahmini fındık rekoltesini belirlemek üzere komisyon kurduklarını belirten Soydan, komisyonun, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz başkanlığındaki ziraat mühendislerinden oluştuğunu kaydetti.

Prof. Dr. Turan Karadeniz ve ekibinin, 27 Haziran itibarıyla Artvin'in Borçka ilçesinden çalışmalara başladığını bildiren Soydan, 6 il ve yaklaşık 130 ilçeyi dolaşarak bilimsel çalışma yapılacağını, bilimsel çalışma sonucu rekolte tahminini temmuz ortalarında açıklayacaklarını belirtti.

Soydan, çalışma esnasında özellikle külleme hastalığının verdiği zararların göz önünde bulundurulacağına işaret ederek, "Genç ve yaşlı bahçelerin verimleri dikkate alınacak. Özellikle Haziran sonu fındık dökümleri dikkate alınarak çok ciddi ve titiz rekolte çalışması yapılacak. Bu yapılan rekolte, özellikle fındık bahçesinden harmana gelen ürününün rekoltesi olacaktır" ifadesini kullandı.

AA

Etiketler: fındık, tzob, rekolte
Okunma Sayısı: 1922
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı