"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Taksiciler de yüzde 100 zam istedi!

28 Kasım 2021, Pazar
Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksimetre açılış fiyatına yüzde 100 zam yapılmasını talep etti. Aksu ayrıca İstanbul’da kullanılan araçlarda zorunlu olunan yüzde 51 yerli ve millilik şartının kaldırılmasını da istedi.

Diken’in haberine göre, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) konuşan Aksu taleplerinden bazıları ise şöyle: 

- Taksi, taksi dolmuş, minibüs, servis ve özel halk otobüslerinin taşıma ücretlerine kilometre başı yüzde 60, taksimetre açılış ve belli ücretlerine ise yüzde 100 zam yapılmasını, ayrıca trafik yoğunluğuna göre duyarlı dinamik taksimetreye geçilmesini,

- Ticari araçlarda İBB çalışma ruhsatı süresini dolduran esnafımızın araç ruhsat sürelerinin bir yıl uzatılmasını,

- Taksilerde kullanılan araçların segment dayatmasını kaldırılarak rekabet açılmasını,

- Ticari araçlarda Ulaştırma Bakanlığımızın oluru ile uzatılan şoför çalışma yaş sınırının 69 yaş olarak güncellenmesini,

- Takside kullanılan araçlarda ilk alım yaşının yıl sonuna kadar olan 0-2 yaş olarak sınırlanmasının süresiz de-vam etmesini istiyoruz.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 689
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı