"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, en az destek sağlayan ülkelerden biri

15 Haziran 2021, Salı 20:00
Uluslararası Para Fonu’nun dördüncü madde konsültasyonu kapsamında geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporda, Türkiye’nin pandemide vatandaşlara ve şirketlere en az doğrudan destek sağlayan ülkelerden biri olduğu belirtildi.

IMF’nin raporuna göre pandemide Türkiye’nin vatandaşlara, şirketlere ve çalışanlara sağladığı doğrudan desteklerin tutarı gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 2’si ile sınırlı kaldı. Bu oran, gelişmekte olan ülkeler arasında Meksika, Arnavutluk, Mısır ve Pakistan’dan sonra en düşüğü.

T24’ün haberine göre, Tayland, Brezilya, Şili gibi ülkeler ise pandemide vatandaşlarına ve firmalara, GSYH’larının yüzde 10’una yaklaşan destekler sağladılar. IMF, buna karşılık Türkiye’nin pandemide kredi desteğini en çok kullanan ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti. IMF’ye göre Türkiye, firmalara yönelik kredi geri ödeme ertelemeleri, kredi garantilerinden oluşan finansal desteklerin milli gelire oranında, gelişmekte olan ülkeler arasında Peru’dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Okunma Sayısı: 585
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    16.6.2021 10:36:34

    BİZ BİZE YETERİZ KAMPANYASI nı kıskanıyor dış güçler. Onlar ne zaman anlayacak hayret.Devlet idaresindekiler değil,millet devlet idaresindekilere yardım etmek zorundadır. O nedenle milletin idareciler ve yandaşalrına yaptığı yardımı öğrenip kendilerine çeki düzen versinler. Ver İBANI ,GÖNDERİM 10 LİRAYI Kısıtlamada dahi yandaş müteahhitlere dolar olarak ödeme yapan FEDAKAR,KAHRAMAN BİR MİLLETİ VAR RTE'nin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı