"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üniversiteli emlakçı dönemi başlıyor

11 Mart 2016, Cuma 11:11
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO), kuruluşunun 17. yılını kutladı.

İZEKO Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, 12 yıl önce sektöre uyulması zorunlu etik kurallarını kazandırdıklarını, kısa süre sonra ise hazırladıkları yasa taslağı ile üniversiteli emlakçı dönemi başlatacaklarını söyledi. 

10 Mart 1999 yılında sektöründe Türkiye'de ilk kurulan Oda niteliğindeki İZEKO'nun, bugüne kadar yine sektöre hep yön veren bir kurum olduğunu ifade eden Güleroğlu, "O dönemde 216 emlakçının bir araya gelmesiyle kurduğumuz İZEKO ile mesleğimiz bir kimlik kazandı. 2004 yılında TSE 11816 sayılı uyulması zorunlu mesleki etik kurallarını yasallaşmasını sağlayıp emlakçılığın standartlarını oluşturduk. Böylece eğitim zorunluluğu getirdik. Sektör bunun yansımasını kısa sürede gördü. Şimdi ise bunu bir adım öteye taşımak istiyoruz." dedi. 

Emlakçılığın eskisi gibi bir masa ve sandalye ile yapılabilecek meslek olmadığını vurgulayan Güleroğlu, hazırladıkları Emlak Danışmanlığı Kanun Taslağı’nı geçtiğimiz ay ilgili bakanlıklara gönderdiklerini hatırlattı. Artık üniversiteli emlakçı döneminin başlayacağını söyleyen Güleroğlu, "İZEKO; sektöre rehberlik etme görevini dün olduğu gibi gelecekte de devam edecektir." diye konuştu.

Etiketler: emlakçı, izmir
Okunma Sayısı: 1464
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı