"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üretici ve market farkı 8 kat oldu

09 Nisan 2021, Cuma 17:00
Türkİye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan ayında vatandaşlarımızın gıda ihtiyacının eksiksiz karşılanması ve sağlıklı beslenmesinin önem arz ettiğini, bu ayda gözlerin gıda fiyatlarına çevrildiğini belirterek, “Tüm kesimler sorumlu davranmalı, artan talep suiistimal edilmemeli, Ramazan fırsatçılığı yapılmamalı, tedbirler zamanında alınmalıdır” dedi.

Ramazan ayı öncesinde üretici ve market fiyat farkı 8 kata kadar ulaştığını bildiren Bayraktar, “Bir önceki ay üretici market fiyat farkı yaklaşık 5 kata çıkmıştı. Zira üreticilerimiz ürününü düşük fiyata satarken tüketicilerimiz pahalıya tüketmektedir. Ramazan ayını bu yıl da, pandemi sürecinde idrak edeceğiz. Bu nedenle bütün kesimler sağduyulu davranmalı, halkımızın ekmeği ile oynamak isteyen spekülatörlere fırsat verilmemelidir” diye konuştu. 

ÇİFTÇİLERİMİZ DESTEKLENMELİ 

Gıda arzında sıkıntı yaşanmaması için çiftçilerimizin desteklemesinin, üretimin devam etmelerini sağlamanın zorunluluk olduğunu ifade eden Bayrak, “Aksi takdirde gıda ürünlerini üretmede sorun yaşanacak, ya da çok pahalı olduğu için satın alamayacağız. Üretilen gıdaların tüketiciye ulaştırılması konusunda da özenli davranılması, pazarlama sürecinde sorun yaşanmaması için önlem alınması gerekmektedir. Ramazan ayı içerisinde iftarı bekleyen tüketicilerimizin taze gıdaya erişimi sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Ankara - Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 1035
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    10.4.2021 13:21:31

    Sn.BAYRAKTAR sizde ne anlayışsızsınız yahu.İktidar çiftçiye çoook kolaylık gösteriyor.Yorulmasınlar diye arazilerini,traktör ve ekipmanlarını haczettirerek onların yorulmasına mani oluyor.Bakın çiftçimizden 1300 liraya tonunu aldkları MISIR yurtdışından 2000 liraya,çiftçiden 1800 liraya tonunu aldıklarıarpa,buğdayı ise 3800liradan alarak ülkemiz değil yabancı çiftçilere dahi yardımcı oluyor. LÜTFEN ÇİFTÇİ DEĞİL,YANDAŞ MÜTEAAHHİT OLSUNLAR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı