"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1 Mayıs'ta çalışan işçiler... ''Evimize ekmek getirmek zorundayız"

01 Mayıs 2017, Pazartesi 14:46
Siirt ve Nevşehir'de fırın, inşaat ve kahvehanelerdeki işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde mesailerine devam etti.

Siirt'te bazı işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışarak geçiriyor.

İldeki fırın, inşaat ve kahvehanelerde istihdam edilenler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde tatil yapmadı.

Fırın işçisi Mehmet Korkmaz, fırın başta olmak üzere çeşitli işletmelerdeki personelin bayramlarda dahi çalışmak zorunda kaldığını söyledi.

Vatandaşın ekmek ihtiyacını karşılamak için tatil yapamadıklarını ifade eden Korkmaz, "Bize işçi bayramında tatil yok. Savaşta bile fırınlar kapanmaz, her zaman çalışmak zorundayız. İşçi kardeşlerimizin işçi bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

''Evimize ekmek getirmek zorundayız"

Bazı inşaatlardaki işçiler ise kısa süre de olsa işi bırakıp, çektikleri halayla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. 

İnşaat işçisi Mehmet Tunç, ailelerinin geçimini yapmak için bayramda dahi tatil yapamadıklarını işaret ederek, "Bizlerin bayramda da çalışmamız gerekiyor. İşçi bayramımızda çalışmaya devam ediyoruz. İşçi bayramı da olsa yine çalışmaya mecburuz. Evimize ekmek getirmek zorundayız." dedi.

Özgür Yılmaz da 1 Mayıs'ta çalıştığını belirterek, "Ekmeğimiz için çalışıyoruz, iş var diye çalışıyoruz. Bizim işler sezonluktur. İş olduğu zaman maalesef hastalarımızı bile bırakan insanlarız. Ekmeğimizi kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Nevşehir'de inşaat işçileri 1 Mayıs'ta da çalıştı

Nevşehir'de de inşaatta çalışan işçilerin mesaisi günün erken saatlerinde başladı. 

350 Evler Mahallesindeki bir binanın inşaatında çalışan taş ustası Muammer Coşkun (31), günlük yevmiye usulü çalıştıklarını, tatil yapmaları durumunda bu ücreti alamayacaklarını belirtti. 

Kış aylarında inşaat sektöründe çalışma olanağı bulamadıkları için yaz dönemini değerlendirdiklerini aktaran Coşkun, "Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı ama biz ekmek parası için çalışıyoruz. Bugün tatil yapmayı düşünürdük ama yevmiye usulü çalıştığımızdan dolayı iş bulduğumuzda çalışmak zorundayız." dedi. 

Aynı inşaatta çalışan Şenol Aktürk (32) ise binanın bahçe duvarlarını taşlarla kapladıklarını, toz ve ağır malzemeler nedeniyle zor bir meslekleri olduğunu ifade etti. 

Günü çalışarak geçirmek zorunda olduklarını dile getiren Aktürk, "Çalışmayana ekmek yok, çalışmayınca yevmiye alamıyoruz. Kışın çalışamıyoruz, yazın 6 ay çalışınca ne kazanırsak ona göre geçimimizi yıl boyunca sağlıyoruz. İşimiz ağır, doğal taşlarla duvar örüyoruz. Toz ve ağır taş malzemelerle uğraşıyoruz." diye konuştu.

***

Okumak için tıklayınız:

Asgari geçim sınırı 5132, asgari ücret ise 1404 lira!

Hak-İş Erzurum'dan seslendi: "Taşeron işçilere kamuda işçi kadrosu istiyoruz"

İstanbul'da vapur ve motor seferleri durdu!

Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale: Gözaltılar var!

***

Bediüzzaman'ın ''müsbet hareket'' prensibi bütün herkese ders niteliğinde

“Sen çalış ben yiyeyim” düzenine karşı Kur'an ve Risale-i Nur'daki uyarılar!

AA

Etiketler: 1 mayıs, işçi, işçiler
Okunma Sayısı: 3782
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı