"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

12 yıllık Roche davasında karar çıktı

11 Mart 2016, Cuma 14:41
Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SSK), fahiş fiyatla ilaç satıldığı iddiasıyla 12 yıl önce açılan, Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş.'nin eski Genel Müdürü Faruk Yöneyman'ın da aralarında bulunduğu 18 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. 10 sanık hakkında 'İhaleye fesat karıştırmak' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2004 yılında Roche ilaç firmasının, SSK’ya yüksek fiyattan ilaç sattığı iddiasıyla açılan davada 18 sanık, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlamıştı. Daha sonra 17. Asliye Ceza Mahkemesi’ne görülen ve hiç kimsenin ceza almadan zaman aşımına uğrayan dava, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ndan dönmüştü. Bozma kararında '10 yıldan fazla hapis cezası gerektiren suçlara' ağır ceza mahkemelerinin bakması gerektiğini vurgulanmıştı. Roche yöneticileri, ecza deposu sahipleri ve SSK bürokratları, 11 yıl sonra ‘görevi kötüye kullanmak, ihaleye fesat karıştırmak ve kamu ihale kanununa aykırılık’ suçlarından yargılanmaya başladı. 

17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz 6 sanık ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme, 18 sanıklı davada 10 kişiyi ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer 6 sanık hakkında ise ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla açılan davada yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verildi. 

Etiketler: roche, ssk, ilaç, usulsüzlük
Okunma Sayısı: 1493
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı