"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

501 öğrenci açık denizlere uğurlandı

10 Mayıs 2015, Pazar 12:26
Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı birinci sınıf öğrencileri, "açık deniz eğitimi" kapsamında TCG İskenderun gemisiyle Poyraz Liman'ından hareket etti.

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Deniz Kurmay Albay Osman Özyazıcı, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı Poyraz Limanı'ndaki törende, öğrencilerinin Akdeniz, Ege ve Marmara'daki önemli limanları kapsayan açık deniz eğitimi alacağını söyledi.

Öğrencilerin gemicilik ve deniz tecrübelerini arttırmak amacıyla seyre çıkılacağını ifade eden Özyazıcı, 2 Haziran'a kadar Malta'nın La Valetta, Hırvatistan'ın Split ile İzmir ve Çanakkale limanları ziyaret edilerek, açık deniz eğitiminin başarıyla tamamlanacağına inandığını dile getirdi.

Özyazıcı, öğrencilerin çağın gerektirdiği bilgi, teknik ve beceriyle donatıldığını vurgulayarak, "Mesleğe ve memlekete hizmet aşkıyla dolu, Atatürk ilke ve inkılaplarını içtenlikle benimsemiş, yurt savunmasında üstleneceğiniz sorumluluğun bilincinde genç astsubaylar olarak modern deniz kuvvetlerimizin temsilciliğini yapacaksınız. Eğitim süresince denizciliğe ve gemiciliğe alışacak, Akdeniz, Ege ve Marmara denizinin limanlarını ziyaret edecek, görgü ve bilginizi arttırarak temsil yeteneğinizi geliştireceksiniz" diye konuştu.

"Çocuklarınız bize emanet"

Öğrencilerin ailelerine de seslenen Özyazıcı, "Onların 7 gün 24 saat bütün personelimizle, başta eğitim komutanı olmak üzere iyi asker, iyi denizci, iyi astsubay olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarınız bize emanettir" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Özyazıcı, seyre hazır raporunu Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Adnan Özbal'a verdi.

Daha sonra 501 öğrencinin görev aldığı TCG İskenderun, denize açıldı. Aileleri, çocuklarını ilk defa uzun yolculuğa göndermenin heyecanını yaşadı.

AA

Okunma Sayısı: 2629
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı