"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

6-8 Ekim olaylarına dair yeni görüntüler ortaya çıktı

14 Temmuz 2015, Salı 15:55
Diyarbakır, Silvan'da IŞİD bahanesiyle geçen yıl 6-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde durdurulan bir tırın yakılması ve şoförünün linç edilmeye çalışması sırasında cep telefonuyla kaydedilmiş görüntüler ortaya çıktı.

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırıları bahane edilerek, ilçede 7 Ekim'de saat 21.30 sıralarında Diyarbakır Caddesi'nde düzenlenen izinsiz gösteriye ilişkin kaydedilen görüntülerde, yüzü maskeli bir grubun barikat kurarak yolu trafiğe kapattığı görülüyor.

Kayıtların devamında göstericiler durdurdukları bir tıra, şoförü indirdikten sonra ses bombası ve molotofkokteyli atıyor. Tır yanarken, kalabalık bir grup şoförü linç etmeye çalışıyor. Yanan tıra göstericiler taşlı saldırıda bulunuyor.

Ağır yaralanan şoförün grup tarafından olay yerinden uzaklaştırıldığı görüntülerde yer alıyor.

Aynı geceye ilişkin başka bir amatör kamera görüntüsüne ise trafiğe kapatılan yoldaki ambulansın geçişine izin verilmemesi, ambulansın geri döndüğünü gören bir vatandaşın göstericilere tepkisi üzerine sopalı saldırıya uğraması yansıyor.

AA

Etiketler: kobani, silvan, diyarbakır
Okunma Sayısı: 2580
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı