"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB üyeliğine aday olup vize muafiyeti olmayan tek ülke Türkiye

03 Aralık 2014, Çarşamba 10:55
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 37 ülkenin başkonsolosu ile bir araya gelerek “Malları serbest dolaşım hakkına sahip sanayicilerimiz, AB ülkelerine iş seyahatlerinde çok yıllı ve çok girişli vizeyi asgari bürokrasiyle alabilmeli” dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) yönetimi, İstanbul Konsoloslar Birliği (Istanbul Consular Corps-ICC) ile ilk kez bir araya gelerek ticari ve ekonomik iş birliklerinin artırılmasına yönelik faaliyetleri görüştü.

Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Kenan İpek’in katkılarıyla yapılan ve 37 ülke başkonsolosunun katıldığı toplantıya İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliği yaptı. AB üyeleri ile ABD’den Güney Kore’ye, Çin’den Brezilya’ya pek çok ülke başkonsoloslarının yer aldığı toplantıda İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye ekonomisi hakkında bilgiler verdi, Türk iş dünyasının ülke konsoloslukları ile yaşadığı sorunları aktardı. Türkiye’nin, Cumhuriyetin 100.yılını kutlayacağı 2023 yılında en önemli modernleşme projesinin AB üyeliği olduğunu hatırlatan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bu özverili çabanın 50 yıldır devam ettiğini ancak AB tarafının yaklaşımının hayal kırıklığı meydana getirdiğini söyledi.

Malları serbestçe dolaşan iş adamlarımızın hareketi ise kısıtlı

AB ve Gümrük Birliği’ne yönelik sorumluluklarını 18 yıldır başarıyla sürdüren Türkiye’nin sanayici ve iş adamlarının AB’ye girişte çok ağır vize şartlarına maruz kaldığını da vurgulayan Bahçıvan, “Bu durum, taraflar arasında ticaretin, yatırımların ve genel olarak ikili ilişkilerin gelişmesinde büyük engel teşkil ediyor. Dış ticaretimizin yarısına yakınını gerçekleştirdiğimiz AB ülkelerinde mallarımız serbest dolaşımda olabiliyorken iş adamlarımızın hareketinin kısıtlanması Gümrük Birliği çerçevesinde kabul edilemez bir engeldir.  Türkiye, AB üyeliğine aday olup vize muafiyeti olmayan tek ülkedir. Türkiye’nin imzaladığı Geri Kabul Anlaşması’nı ve 16 Aralık 2013’de imzalanan vize kolaylığı mutabakatını memnuniyet verici buluyoruz. Çoğunlukla AB ülkelerine seyahat eden sanayicilerimiz bu geçiş döneminde önceliklendirilmeli ve özellikle iş seyahatlerinde çok yıllı ve çok girişli vizeyi asgari bürokrasiyle alabilmeli” şeklinde konuştu.aber Merkezi

Okunma Sayısı: 1229
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı