"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD federal hükümeti tarihin en uzun kapanma rekorunu kırdı

12 Ocak 2019, Cumartesi 19:46
Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan Donald Trump'ın Meksika sınırına duvar örme projesinden geri adım atmayışı federal hükümete kapanma rekoru kırdırdı.

ABD’de federal hükümetin kapalı kaldığı süre cumartesi günü itibariyle 22. gününe girdi. Bu da ülke tarihinde federal hizmetlerin verilemediği, hükümetin kısmen kapandığı en uzun süre olarak kayda geçti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Meksika sınırına inşa etmek istediği duvara Kongre'den 5 milyar dolarlık ek ödenek talebine Demokratlar'ın onay vermemesi nedeniyle federal hizmetler 22 Aralık'tan bu yana durmuş durumda.

Önceki rekor 1995'te Bill Clinton döneminde 21 günlük kapanmaya aitti. Clinton'ın Kongre'yi bütçeyi dengeleyecek bir plan sunmaya zorlaması nedeniyle federal hükümet 21 gün kapalı kalmıştı.

Hükümetin kapanması milyarlarca dolar ekonomik zarara neden oldu

ABD'de federal hükümetin 22 gündür kısmen kapalı olmasının ülke ekonomisinde milyarlarca dolar kayba neden olduğu belirtiliyor.

Bazı ekonomistler Washington'da önümüzdeki cuma gününe kadar soruna çözüm bulunamaması durumunda, ocak ayı istihdam artışının yaklaşık 500 bin eksileceğini öngörüyor.

Federal hükümetin "kapanması" ne anlama geliyor?

Amerikan kanunlarına göre, Kongre 1 Ekim'de başlayıp, 30 Eylül'de sona eren mali yıl için kalıcı bütçeyi onaylamazsa geçici bütçelerle aranın kapatılması gerekiyor.

Geçici bütçenin de onaylanamadığı dönemlerde harcama yetkisini kaybeden federal kurumlar geçici olarak faaliyetlerini durduruyor.

Euronews Türkçe

Etiketler: Trump, ABD, federal, hükümet
Okunma Sayısı: 1714
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı