"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD: Rusya, Karadeniz'i istikrarsızlaştırıyor

20 Ekim 2021, Çarşamba 13:53
ABD Dışişleri Bakanı Lloyd Austin, Rusya’yı, Karadeniz bölgesini istikrarsızlaştırmakla suçladı. Austin, bu açıklamayı yaptığı sırada Rusya, ABD savaş uçaklarını Karadeniz’de ulusal sınırlarını ihlal etme girişiminde bulunduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Romanya Savunma Bakanı Nicolae Ciuca ile Bükreş’te yaptığı görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Austin, “Karadeniz, Rus saldırganlığına karşı savunmasız bir konumda. Biz bunun kanıtlarını Ukrayna'nın doğusunda devam eden eylemlerde, Gürcistan'ın bazı bölgelerinin işgalinde, Karadeniz yapılan askeri yığınakta, havada ve denizde gerçekleşen eylemlerde gördük.” dedi.

Karadeniz’in güvenlik ve istikrarının ABD çıkarları ve NATO’nun doğu kanadının güvenliği içinde çok önemli olduğunu vurgulayan Austin, “Daha da ileri giderek, Rusya'nın Karadeniz'de ve çevresindeki istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerinin, bölgede yeniden hakim bir konuma gelme ve özgür ve barış içinde bir Avrupa'nın gerçekleşmesini engelleme hırsını yansıttığını söyleyebilirim.” ifadesini kullandı.

Euronews Türkçe

Etiketler: ABD, Rusya, Karadeniz
Okunma Sayısı: 1144
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı