"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Abdullah Cömert'in annesi: Adalet için geldik

04 Kasım 2014, Salı 14:50
Gezi Parkı olayları için Hatay'da yapılan eylem sırasında biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu vefat eden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, adalet için geldiklerini belirterek, davanın Balıkesir'e alınmasına tepki gösterdi.

Hatay'ın Antakya ilçesinde, 2 Haziran 2013'teki Gezi Parkı protestoları sırasında biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle vefat eden Cömert'in ölümüyle ilgili açılan dava, güvenlik gerekçesiyle alındığı Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülüyor. Dava için şehirdışından çok sayıda kişi geldi. Çevre illerden getirilen takviye polis ekiplerinin önlem aldığı adliye çevresinde çok sayıda kişi biraraya gelerek protesto gösterisinde bulundu.

Cömert'in annesi duruşmaya, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ile beraber geldi. Burada desteğe gelenlere teşekkür eden Hatice Cömert, hasta haliyle geldiğini söyledi. Davanın Balıkesir'e alınmasına da tepki gösteren Cömert, "Buraya sürüklediler. Ben yaşlı başlı kadınım. Hastayım. Abdullah'ın hatırı için geldiğiniz için çok çok sağolun, teşekkür ederim. Biz adalet için geldik. Hesaplaşmak için geldik.Biz sadece canımızı taşıyoruz, silah taşımıyoruz..." şeklinde konuştu.

'BİR GÜN ADALET YERİNİ BULACAK'

Emel Korkmaz ise mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, "Abdullah'ın duruşmasının Hatay'da görülmesi gerekirken buralara kadar sürüklediler. Görsünler, nereye alırlarsa alsınlar halk hep yanımızda. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Ali İsmail duruşmasında olduğu gibi; Eskişehir'de görülmesi gerekirken Kayseri'ye taşındı ve orada milyonlar yanımızdaydı ve hep beraber mücadele edeceğiz. Hep kenetlenerek çocuklarımızın hakkını aramaya çalışıyoruz. İnşallah bir gün adalet yerini bulacak." dedi.

Açıklamaların ardından her iki anne, adliye binasında girdi. Bu arada aileye destek vermek ve davayı takip etmek için CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrukulu da geldi. (Cihan)

Okunma Sayısı: 1095
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı