"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Açelya Apartmanı ile ilgili Bakan Kurum'dan açıklama

16 Nisan 2021, Cuma 11:40
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara’da inşaat kazısı sırasında hasar gördüğü için kontrollü şekilde yıkılan Açelya Apartmanı ve çevresinde incelemelerde bulundu. Kurum, "900 vatandaş bir haftadır dışarıda, bir inşaat kazısından dolayı. Bu ihmali yapanlara ilişkin her türlü hukuki süreç yürütülecek." dedi.

'Açelya Apartmanı ve etrafındaki apartmanlar şu an için risk altında'
Açelya Apartmanı'nın yıkım çalışmaları devam ediyor

Bakan Kurum, Çankaya İleri Mahallesi'nde inşaat kazısı sırasında ağır hasar gören ve çökme riski nedeniyle yıkılan Açelya Apartmanı ve çevresinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurum, gerek Açelya Apartmanı'nın yıkımı gerekse etraftaki diğer binaların taşıdığı riskin tespitine ilişkin çalışmaların yakından takip edildiğini, birlikte hareket edildiğini anımsattı.

Bakan Kurum, yapılan kontrolsüz kazı sebebiyle Açelya Apartmanı'nı yıkmak durumunda kaldıklarına işaret ederek, yıkım sürecini büyük bir titizlikle, vatandaşların canına, malına zarar gelmeyecek şekilde yönetmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Kurum, etraftaki 135 bağımsız bölüm, 5 ticari üniteden oluşan 11 binanın da yıkılma, göçme riskinin olması sebebiyle kentsel dönüşüm başlatma kararı aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız bu 11 bina, 35 bağımsız bölüm, 5 ticari üniteyi içeren kentsel dönüşüm projesini şu an sahada fiilen yürütmektedir. Açelya Apartmanı'nda eşyasını alamayan vatandaşlarımıza 30'ar bin lira eşya yardımı, kiracı kardeşlerimize 2 bin 500 lira taşınma yardımı, ev sahibi kardeşlerimize de 5 bin 750 lirası peşin olmak üzere her ay 1150 lira kira yardımı vermek üzere süreci yürütüyoruz.

Şu an 10 binanın hemen hemen tamamı boşaltıldı, 2 dairemiz kaldı. Bir vatandaşımız yurt dışında, bir vatandaşımız da rahatsız olduğu için eşyalarını valiliğimizin gözetiminde bir depoya kaldıracağız. Bugün itibarıyla taşınma işlemini de 10 bina için tamamlamış olacağız."

 

 

AA

Okunma Sayısı: 894
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı