"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adnan Kahveci, dualarla hatırlandı

05 Şubat 2016, Cuma 14:28
Geçirdiği trafik kazasında vefat eden eski bakanlardan Adnan Kahveci, ölümünün 23. yılında Kartal Yakacık'taki mezarı başında anıldı.

Kahveci'nin Yakacıkta'ki mezarının başında 23. ölüm yıldönümü nedeniyle anma törendi düzenlendi. Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan anmaya Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, eski milletvekili İsmail Sancak, İstanbul Köprübaşı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Karamehmetoğlu ve vatandaşlar katıldı. Törene Adnan Kahveci'nin oğullarından katılan olmadı.

Anmada Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, farklı görüşte insanların törende bir araya geldiğini belirterek şunları söyledi: “Bizleri bir araya getiren Adnan Kahveci'nin dürüst, kul hakkı yemeyen, çalışkan, kimliği ve kişiliği, yani politikacı yapısı.''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de Kahveci'nin 23 yıldan bu yana her yıl mezarı başında anıldığını belirterek şöyle konuştu:

“23 yıldan bu yana bu ilgi ve bu alaka. Hayatta hiçbirşey tesadüf değildir. Özellikle bu ilgi ve alaka aslında bu millete hizmet etmek için safiyane duygularla, sırf Allah rızası için, halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir anlayış için aslında ne kadar güzel bir zenginlik olduğunu bugün burada bu soğuk havada sizin ilgi ve alakanızla görmüş oluyoruz. 'İyi insandı' demek var, 'iyi insandı' demek var, çok fark var. İşte gerçekten bir iz bırakmak, bir eser bırakmak, bir felsefe bırakmak, o iyi insandı, o iyi devlet adamıydı, iyi millet hizmetkarıydı dedirtmek kolay iş değil. Merhum bakanımız Kahveci kısacık bir siyasi ömrü, aslında bu ülkeye yapacak çok daha hizmetleri, işleri varken takdiri ilahi onu aramızdan erken aldı gitti. Ama şu bir gerçek ki, bu millet hamiyetperver, kadirşinas, kadir kıymet bilen bir millet. 23 yıl geçmesine rağmen hiçbir zaman o yaptıklarını, yaptığı işleri, eserleri, o dürüstlüğünü, o millet ve memleket sevdalısı olan anlaşını hiçbir zaman unutmayacaktır.”

Anma yapılan konuşmalar ve duaların ardından sona erdi.

Okunma Sayısı: 2409
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı