"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akif Beki'nin ''Hani terör saldırısydı?'' dediği Murat Sancak soruşturması tamamlandı

07 Nisan 2016, Perşembe 13:07
Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili soruşturma tamamlandı. 1'i tutuklu 6 şüpheli hakkında 2 yıldan 65 yıla kadar değişen oranda hapis cezası istendi.

Gazeteci - Yazar konuyla ilgili olarak Akif Beki, 20 Ekim 2015 tarihli 'Biri hâlâ bize yalan söylüyor' başlığıyla önemli bir yazı kaleme almıştı

Akif Beki: Hani terör saldırısıydı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dönem danışmanlığını yapan Hürriyet yazarı Akif Beki, Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a düzenlenen saldırı olayına ilişkin, "O saldırı, meğer Star Medya Grubu'nu susturmaya dönük bir terör saldırısı değilmiş. Gerçek ortaya çıktı, aldatılmışız" dedi. Beki, "Şimdi de bize Paralel kumpasmış, Doğan Grubu yapmış' diyor Sancak'la herzevekilleri" ifadesini kullandı.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Akif Beki, Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a yapılan saldırıyı yine köşesine taşıdı. Beki, saldırıyla ilgili, birinin, insanların gözünün içine baka baka yalan söylediğini anlattı. Sancak'a saldırının ‘terör' saldırısı dendiğini hatırlatan Akif Beki, “Tam, 'Şükür bitti, polis nihayet aydınlattı' diyecekken, 'Canlarına kasteden azılı teröristlerin niye yakalanamadığı'na gelince hep dilini yutmuş gibi derin bir sessizliğe gömülen Sancak medyasının nutku açıldı birden” dedi.

‘KARIN AĞRILARI SÜRÜYOR'

Faillerin, yakalanmasına rağmen, Star grubunun memnun olmadığını, karın ağrılarının sürdüğünü aktaran Akif Beki, saldırıyla ilgili soruları şöyle sıraladı:

“Birincisi; yakalananlar arasında terörist yok. Numunelik olsun diye, bir tane bile. İkincisi; soruşturmaya bakan savcılık, sessizliğini 2 ay sonra bozdu, Murat Sancak'ı kumar borcu spekülasyonlarından temize çıkardı. Ancak saldırının niye yapıldığını bize bildirecekken, niye yapılmadığını açıklamakla kaldı.

En küçük bir ipucu da mı olmaz saldırganların muhtemel motivasyonu hakkında? Hayır! Gasp ve benzeri suçlardan sabıkalı zanlılar, Murat Sancak'tan ne istemiş olabilir, alıp veremedikleri nedir, tek kelime edilmiyor. Üçüncüsü; 2 aylık derin bir suskunluktan sonra polis de söze karıştı. Meğer faillerin kimlik ve eşkalleri saldırıdan hemen sonra belirlenmiş ama polis, soruşturmayı genişletmek için yakalamayıp takibe almış. Demek ki 2 ay arayıp tarayıp yine de siyasi bir yön bulamamış, zanlıların herhangi bir terör örgütüyle irtibatına rastlayamamışlar. 'İlimizdeki kriminal bir grupla bağlantılı' olmaktan öteye götürülememiş zanlıların ilişkileri.”

‘SUSMAYACAK, YILMAYACAK, PISMAYACAKLARDI'

Akif Beki, saldırıyı yapanlarla ilgili, polis ve savcının en fazla 'kriminal grupla ilişkili' dediğini aktararak, mahkemenin, organize suç kapsamında bile görmediğini söyledi. “Nerede kaldı terör örgütü! Adi suç vakası olarak geçiyor açıklamalarda...” ifadelerini kullandı.

Yazısında, “E hani terör saldırısıydı, susmayacak, yılmayacak, pısmayacaklardı. Şimdi de bize 'pardon terör saldırısı değil Paralel kumpasmış, Doğan Grubu yapmış' diyor Sancak'la herzevekilleri.” diyen Beki, şöyle devam etti: “Şirretliğe vurur, yeterince çok kuru gürültü yaparlarsa gerçeğin sesini boğabileceklerini, üste çıkıp alacaklı bile görünebileceklerini düşünüyor olmalılar.Kimse 'terörle mücadele şubesine niye 2 ay gaspçı, kapkaççı kovalattın' diye sormayacak o zaman sanıyorlar.Kimse 'soruşturmayı niye yanlış yönlendirdin, yargıyı niye yanıltıp fuzuli yere meşgul ettin' demeyecek... Bütün bu aldatmaca, kandırmaca ve oyalamacaların üstüne gidilmeyecek o zaman sanıyorlar. Kepazelik içinde kepazelik...

 

Okunma Sayısı: 1778
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı