"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan yazar Bayramoğlu: Gidişat tehlikeli

22 Mayıs 2016, Pazar
Akil İnsanlar Heyeti arasında yer alan yazar Ali Bayramoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasını çok tehlikeli bulduğunu ve bu sürecin riskler barındırdığını söyledi.

2013 yılından geçen Temmuz ayına kadar sürdürülen çözüm süreci sırasında Akil İnsanlar Heyetinde yer alan yazar Ali Bayramoğlu Kürt siyasal hareketinin Meclis’in dışına itilmesi halinde “şiddetin doğrulanmasının” söz konusu olduğunu vurguladı. BBC Türkçe’nin sorularını cevaplayan Bayramoğlu, bu kararı “çok demokratik bir istikamet” değil diyerek yorumladı.

Demokratik bir istikamet değil

Sürecin siyasileri demokrasi dışına ittiğini belirten Bayramoğlu, “Böyle bir tablonun fiilî olarak nasıl ortaya çıkacağı ise adli süreçlerin nasıl gideceğine, Kürt hareketinin ve Kürt partisinin nasıl tepki vereceğine bağlı. Ama bir iki kişiyle ilgili çok somut ve şiddet içeren iddialar araştırılsaydı iş bu noktaya gelmezdi. Bugün Türkiye dokunulmazların kaldırılmasının terörle mücadelede bir araç olduğu gibi bir tanıma doğru hızla gidiyor. Bu tabii siyasî alanı daraltacak bir hamledir ve çok demokratik bir istikamet değil sanıyorum” açıklamalarında bulundu. 

Etiketler: ali bayramoğlu
Okunma Sayısı: 2944
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı