"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP Grup Başkanından S-400 açıklaması: Yaptırım beklemiyorum

12 Temmuz 2019, Cuma 17:50
S-400 hava savunma sisteminin teslimat sürecinin başlamasını değerlendiren AK Partili Naci Bostancı, Türkiye’nin kendi ihtiyaçları doğrultusunda davrandığını, Türkiye’nin bu kararının geçmişten bu yana yaşanan gelişmeler dikkate alındığında haklı ve yerinde olduğunu söyledi. Bostancı ayrıca, ABD'den herhangi bir yaptırım beklemediğini söyledi.

'TÜRKİYE KENDİ İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA DAVRANIYOR'

Türkiye’nin kendi ihtiyaçları doğrultusunda davrandığını vurgulayan AK Partili Naci Bostancı, “Askeri ihtiyaçlar şüphesiz malum bu silahlar satın alındığında uluslararası piyasalardaki rekabetçi durumlar, bölgedeki gelişmeler, bir çok unsur Türkiye’nin kararlarını tayin edici oluyor.  Dolayısıyla Türkiye’nin tercihi hava savunma sistemine ilişkin bu yönde bir karardır” dedi.

'HEM SATMIYORUM HEM YAPTIRIM UYGULUYORUM YAKLAŞIMI KABUL EDİLEMEZ'

Naci Bostancı, şöyle devam etti:

“Bu kararın arkasında geçmiş dönemlerde bu ihtiyacı gidermeye yönelik olarak ABD’den taleplerimiz olmuş ancak bunlar karşılanmamıştı. Hem ‘size bu silahları vermiyorum, satmıyorum’ hem de ‘Rusya’dan alırsanız yaptırımlar uygularım’ tarzındaki bir yaklaşımı kabul edilebilir bulmak doğru değil. Sayın Başkan Trump’ın da beyanlarının bu istikamette olduğunu biliyoruz.

'TÜRKİYE SON DERECE RASYONEL BİR ŞEKİLDE DAVRANIYOR'

Yeni bir dünya teşekkül ediyor. Ülkelerin o klasik bildik dış politika siyasetleri problemleri çözmeye yetmiyor. Hele bizim gibi çok muhataralı bir coğrafyadaysanız meseleleri çok yönlü ele almak, güç ilişkilerini tutarlı bir şekilde okumak ve şüphesiz ittifak sistemine ilişkin angajmanları hesap ederek bölgede bir yol takip etmek durumundasınız. Türkiye, son derece rasyonel bir şekilde davranıyor. 

Okunma Sayısı: 1235
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı