"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alparslan Kuytul serbest

29 Mayıs 2016, Pazar 22:20
Hatay'da Furkan Vakfı'nın kurucu lideri Alpaslan Kuytul'un konuşması Kaymakamlık tarafından iptal edildi. Kuytul ve beraberindeki 17 kişi, otoyolun trafiğe kapatıldığı eylem ile ilgili ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Hatay'da Furkan Vakfı'nın Başkanı Alpaslan Kuytul'un konuşması Kaymakamlık tarafından iptal edildi. 

Konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Alparslan Kuytul, İskenderun'a gitmek isterken kalabalık bir grup tarafından saat 12.00 sıralarında Tarsus- Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Erzin Gişeleri'nde karşılandı. İskenderun'a gitmek isteyen gruba polis izin vermedi. 

Kalabalık oturma eylemi yaparak otoyolu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. 'Zalimler Allah'a hesap verecek' sloganları atan gruba polis TOMA ile müdahale edip dağıttı.

VALİLİKTEN ONAY ÇIKTI

Furkan Vakfı üyelerinin ısrarı üzerine yapılan görüşmeler sonucunda konferans için Hatay Valiliği'nden, yerin değiştirilmesi koşuluyla  onay çıktı. 

Konferansın daha önce açıklanan salon yerine İstasyon Meydanı'nda yapılmasına onay verilirken, otoyoldaki kalabalığın da İskenderun'a geçişine izin verildi. Polis, meydanda geniş güvenlik önlemleri alırken, vakıf yetkilileri de vakit kaybetmeden konferans hazırlıklarına başladı. 

Konferansa gelen yaklaşık 5 bin kişinin bulunduğu alanda erkekler, ikindi namazı kıldı. Namazın ardından Alparslan Kuytul'un konferansı başladı.

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul ve beraberindeki 17 kişi, İskenderun'daki protesto mitinginin ardından Adana'ya dönüş yolunda Erzin'de, gözaltına alındı. Kuytu ve beraberindeki 17 kişi, otoyolun trafiğe kapatıldığı eylem ile ilgili ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

"AKP'NİN TÜM YANLIŞLARINI ORTAYA KOYMAYA SÖZ VERİYORUZ"

Vakıf üyelerinin darp edildiğini söyleyen Kuytu, şöyle devam etti: 

"Arkadaşlarımızı darp ettiler. Arkadaşlarımızı hiçbir haklı gerekçe olmadığı halede emniyete götürdüler. İzin alınmış bir konferans, İstanbul’un fethini konuşacağız. AKPnin suçlarını konuşmayacaktık, korkmasaydınız bu kadar. Bundan sonra madem ki AKP emniyeti devreye soktu, her tarafta AKP’nin bütün yanlışlarını, bütün foyalarını ortaya koymaya söz veriyoruz.”

DHA

Etiketler: hatay, iskenderun, toma
Okunma Sayısı: 10026
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Arif

    29.5.2016 23:09:32

    Oto yolu kapattı öyle mi? Peygamberin Davasını Savunmaya İslami Hareketin engellenemeyeceğini göstermek için gitti binlerce insan!!! İzinler alındığı halde Hiçbir gerekçe yokken salonun güvenlik gerekçesi bahane edilerek iptal edildi. Müslüman bu zulme sessiz kalır mı? Bunlarıda yazın!!! Bu ilk sefer yapılmıyor! Kasıtlı olarak yapıyorlar! Birçok şehirde konferansa saatler kala salonu iptal ettik demek zulüm değildir de nedir?

  • demokrat

    29.5.2016 20:40:31

    sıra onlara geldi demek...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı