"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Altın madenleri kapatılsın

18 Şubat 2024, Pazar 17:00
Tüketici Hakları Derneği Onursal Genel Başkan Turhan Çakar, çevresel felaketlere neden olan altın madenleri kapatılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de altın arama faaliyetleriyle birlikte, 19 altın madeninin oluşumu ve faaliyetlerinde tabiat katliamına, çevresel felaketlere, tahribatlara, kirliliklere neden olunduğunu söyleyen Tüketici Hakları Derneği Onursal Genel Başkan Turhan, “Altın arama faaliyetleriyle altın madenlerinin faaliyetlerinde kullanılan siyanür başta olmak üzere, kimyasal maddelerin kullanımı telafisi imkansız zararlara, kirliliklere neden olmaktadır. Erzincan İliç’de Kanadalı Anagold Madencilik şirketinin uygulamaları telafisi imkansız bir felakete neden olmuştur” diye konuştu. Çakar, altın madeninin inşaat ve işletme aşamasında oluşan tahribatları şöyle sıraladı: “Maden alanındaki tüm orman alanı, yeşil alan, tarım alanı, bitki örtüsü ve tüm canlılık yok edilmektedir. Bitkisel toprağın sıyrılması ve hafriyat faaliyetleri ile oluşacak toz ve gürültüden rahatsız olan hayvanlar alanı terk etmektedir.”

Ankara - Mehmet Kara

Okunma Sayısı: 829
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı