"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ayasofya önünde gıyabî cenaze namazı kılındı

17 Mart 2019, Pazar 16:30
İstanbul Ayasofya önünde bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde buluşan çeşitli sivil toplum kuruluşu (STK) mensupları ve vatandaşlar, Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen terör saldırısını protesto etti ve saldırıda vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ayasofya önünde buluşan AGD, MGV, KADEM, TÜGVA, MTTB başta olmak üzere pek çok STK mensupları ve vatandaşlar, Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen terör saldırısını protesto etmek için toplandı. Kur’ân-ı Kerîm tilâvetinden sonra Anadolu Gençlik Derneği mensupları ve topluluk adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan,  saldırıda tetiği çekenleri, saldırının planlamasında yer alanları ve saldırı planı üzerinden hesap içerisinde olan tüm çevreleri en ağır şekilde kınadıklarına dikkati çekerek, “Müslüman ya da gayrimüslim, cami de ya da bir başka mekanda, masum insanlara yönelik hiçbir saldırı kabul edilemez, insana kasteden hiçbir saldırı karşısında sessiz kalınmaz. Yeni Zelanda’da meydana gelen cami katliâmını bir-iki kişinin sapkınlığı olarak görmek, olayı bireysel bir suç olarak ele almak, dünyada yükselen ırkçılığı, farklılıklara düşmanlığı okuyamamaktır” ifadelerini kullandı.

AA

Etiketler: ayasofya
Okunma Sayısı: 2072
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı