"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aydın Menderes vefat etti

24 Aralık 2011, Cumartesi
Ankara Atatürk Hastanesi'nde tedavi gören Aydın Menderes vefat etti.

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, bağışıklık sistemindeki sorunlar nedeniyle 25 Kasım'dan beri tedavi altında olduğu Ankara Atatürk Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Aydın Menderes için bugün Hacıbayram Camiinde öğlen namazına mütakiben cenaze namazı kılınacak. Menderes, pazar günü Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

İstanbul'da kılınacak cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bildirildi.
 
Aydın Menderes'in Kimdir?
   
Ankara'da 1946 yılında doğan Aydın Menderes, Ankara Kolejini bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde 1968 yılında tamamladı.
Siyasete 1970 yılında Aydın'da Demokratik Parti'nin il başkanı olarak giren Menderes, 1977 yılında Adalet Partisi Konya Milletvekili ve 1978 yılında aynı partinin genel idare kurulu üyesi oldu.
Menderes, 1993 yılında kurucusu olduğu Büyük Değişim Partisi'nde genel başkanlığına seçildi. 1994 yılında bu partiyle birleşen Demokrat Parti'de genel başkan oldu. 1995 yılında Refah Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilen Menderes, 1996'da aynı partinin genel başkan yardımcılığına getirildi.
Fazilet Partisi'nden 1999'da İstanbul milletvekili olan Menderes, aynı yıl partisinden istifa etti. 3 Kasım 2002'de DYP'den Aydın milletvekili adayı olan Menderes, DYP'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamaması üzerine parti genel başkanlığını ve siyaseti bıraktı.
Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu olan Aydın Menderes, geçirdiği trafik kazasının ardından hayati tehlikeyi atlatmış ancak kol ve bacaklarında felç oluşmuştu.
Okunma Sayısı: 1573
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • özdemiroğlu

    24.12.2011 00:00:00

          Menderes ailesinin son ferdi de rahmet-i Rahmana kavuştu. Cenab-ı   Erhamürrahimin mağfiret eylesin.Siyasi hayatında çok da istikrarlı olmadı,ancak yine de babasının hatırasına açıktan ters düşmemeye çalıştı.O asil ailenin açılmasında katkıda bulunduğu demokrasi yolu inşaallah daha da genişleyecek ve milletimiz insanlık aleminde hak ettiği yeri alacaktır.Ruhu şad olsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı