"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AYM, Dündar ve Gül’ün başvurusunu bugün değerlendirecek

17 Şubat 2016, Çarşamba 09:58
Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yaptığı başvuruyu bugün değerlendirecek.

Dündar ve Gül, avukatları aracılığıyla AYM’ye bireysel başvuruda bulunmuştu. AYM, başvuru ile ilgili değerlendirmesini bugün yapacak. Başvuru ile ilgili AYM raportörünün 'hak ihlali olduğu' yönünde görüş bildirdiği ifade ediliyor. 

AYM’ye yapılan başvuruda Dündar ve Gül’ün suçlulukları hakkında kuvvetli delil bulunmadığı vurgulandı. Başvuruda ayrıca Dündar ve Gül’ün kaçmaları, delilleri yok etme veya değiştirme hallerinin bulunmadığı gerekçesi ile tutuklanmalarının anayasaya aykırı olduğu kaydedildi. Dosyaya erişim hakkının da engellendiğinin ifade edildiği başvuruda, haber kaynağını açıklamaya zorlanma nedeniyle basın özgürlüğünün ihlal edildiğinin altı çizildi. 

Okunma Sayısı: 1171
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı