"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bahçeli: Adım adım istihbarat devletine

16 Nisan 2014, Çarşamba
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT’e olağanüstü yetkiler veren kanun teklifinin tepeden tırnağa mahzurlu olduğunu belirterek “Başbakan ülkemizi adım adım istihbarat devletine sürüklemektedir. Kendisini korumak ve bugüne kadar MİT eliyle işlenmiş suçları temizleyerek emniyete almak amacıyla tedbir geliştirmektedir” ifadelerini kullandı.
Muamma netleşmeli

Teklifin bütün sakıncalarının yanında MİT’e terör örgütleriyle görüşme ve temas kurma yetkisi verilecektir. Yani PKK ve İmralı canisiyle yapılan pazarlıklar kanunî güvenceye kavuşturulacaktır. Teklif yasalaşırsa İmralı canisinin en temel dayatmalarından birisi de onaylanmış olacaktır. İhanet görüşmelerinin Meclis eliyle kanunî zemine çekilmesi Türkiye Cumhuriyeti’ne, milletin beka ve güvenliğine karşı acımasız bir saldırı ve husumettir. Bunu sıradan görmek, hafife almak mümkün değildir.” Teklifin, MİT’e yönelik TBMM’de denetim komisyonu kurulmasını öngördüğünü de anlatan Bahçeli, “Muamma tam anlamıyla netleşmeden TBMM’de MİT’e özel denetim komisyonu kurulma çalışma ve niyetini gizli kapaklı işlere kamuflaj giydirme teşebbüsü olarak yorumlayacağımızı bildirmek isterim” dedi.

Adım adım istihbarat devletine

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT’in yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin tepeden tırnağa mahsurlu olduğunu savunarak, “Başbakan gerçek manada, Oslo’dan İmralı’ya, sınırlarımızdaki terör gruplarına yardımdan millî hedeflerimizin aleyhine olan dış politika tercihlerine kadar tüm yasa dışı, ahlâk dışı, meşrûiyet dışı ilişkileri maskelemek için MİT Kanunundaki muhtemel düzenlemeleri fırsat görmektedir” dedi. Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve MİT’e olağanüstü yetkiler veren kanun teklifinin tepeden tırnağa mahsurlu olduğunu savundu. Başbakan Erdoğan’ın, kuracağı MİT rejimiyle Türkiye’yi baştan ayağa kontrol edeceğini, dinleyeceğini ve herkesi fişleyeceğini öne süren Bahçeli, şöyle devam etti: “1970’li yılların Ziverbey ve Erenköy Köşkü’nü aratmayacak mekânların yeniden ihdas ve inşası çok yakındır. Başbakan ülkemizi adım adım istihbarat devletine sürüklemektedir. Kendisini korumak ve bugüne kadar MİT eliyle işlenmiş suçları temizleyerek emniyete almak amacıyla tedbir geliştirmektedir. Başbakan gerçek manada, Oslo’dan İmralı’ya, sınırlarımızdaki terör gruplarına yardımdan millî hedeflerimizin aleyhine olan dış politika tercihlerine kadar bütün yasa dışı, ahlâk dışı, meşrûiyet dışı ilişkileri maskelemek için MİT Kanunundaki muhtemel düzenlemeleri fırsat görmektedir. 

Okunma Sayısı: 534
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı