"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakanlık, at eti satan markaları açıkladı!

22 Temmuz 2015, Çarşamba 14:44
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, at eti satan yerleri açıkladı.

Bakanlık, taklit ve tağşiş yapılan, içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen ürünleri de açıkladı.

Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın internet sitesinde kamuoyu ile paylaşıldı.

Listede at eti satan yerler ifşa edildi.

Birinci grupta yer alan taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlerle ilgili olarak toplam 171 parti ürün (et ürünü, süt ürünü, bal,  zeytinyağı ve tahin) açıklanmıştır.

Taklit ve tağşiş edilmiş ürünleri üreten firmalar hakkında idarî para cezası uygulanarak; bu ürünlerin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilmiştir.​

İkinci grupta yer alan kişilerin sağlığını tehlikeye düşürebilecek şekilde laboratuvar analizleri neticesinde içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen 40 parti ürün (takviye edici gıda, çikolata ve kahve ) açıklanmıştır.

Bu ürünler, masrafları sorumlusuna ait olmak üzere piyasadan toplatılmakta ve ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilmektedir. Ayrıca, söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında kamunun sağlığına karşı suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

İlgili listeler; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı internet sitesinde ayrıntılı şekilde yayınlanmıştır.

Okunma Sayısı: 4085
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı