"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Balyoz'dan 13 ay tutuklu kalan astsubay 142 bin lira tazminat kazandı

06 Ekim 2016, Perşembe 13:32
İstanbul'da yargılandığı Balyoz davasında 1 yıl 1 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Güney Deniz Saha Komutanlığı'nda görevli Astsubay Canatan Turgut, haksız tutuklama nedeniyle Maliye Hazinesi'ne karşı İzmir'de açtığı davada, 142 bin 225 lira tazminat kazandı.

Astsubay Canatan Turgut, İstanbul'daki kapatılan 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz davasında hakkındaki mahkumiyet kararları, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nce bozulunca, tekrar yargılandığı Anadolu Adliyesi 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 Hazarin 2014 tarihinde diğer sanıklarla birlikte beraat etti. Astsubay Canatan Turgut, avukatı Aykanat Kaçmaz aracılığıyla, haksız tutuklamaya karşı 30 bin lirası maddi, 300 bin lirası manevi olmak üzere 330 bin lira tazminat istemiyle İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Güney Deniz Saha Komutanlığı'nda görevli Astsubay Canatan Turgut, avukatı aracılığıyla sunduğu dava dilekçesinde, Balyoz davası kapsamında 13 ay tutuklu yargılanarak, özgürlüğünden mahrum bırakıldığını ve bu durumun psikolojisine zarar verdiğini belirtti. 

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına Canatan Turgut ve avukatı Aykanat Kaçmaz katıldı. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, toplanan delillere göre mahkemece takdir edilecek bir miktar maddi ve manevi tazminat verilmesini talep etti. Avukat Aykanat Kaçmaz, müvekkilinin halen Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığını, darbeci olarak suçlanıp cezaevine konulduğunu, sonu belirsiz bir şekilde cezaevinde kalacağı düşüncesi oluştuğunu belirterek, psikolojik ve ruhsal olarak çöküntü yaşadığını, özel yaşantısında da mağdur olduğunu belirtti. Avukat Kaçmaz, "Sosyal çevresi müvekkilimden uzaklaşmıştır. Çocuğunun okulunu değiştirmek zorunda kalmıştır. Müvekkilimin çocuğu, terapi görmektedir. 13 ayın sonunda kendisine 'pardon' denilmiştir. Müvekkilim hakkında, tazminata hükmederken bu hususlar tüm dosya kapsamındaki delilere göre değerlendirilsin" dedi. 

Mahkeme heyeti, Canatan Turgut'a 2 bin 225 lirası maddi 140 bin lirası manevi olmak üzere toplam 142 bin 225 lira tazminatın, tutuklama tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.

DHA

Etiketler: balyoz, tazminat
Okunma Sayısı: 1716
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    6.10.2016 13:43:09

    Bu tazminat bedellerini DEVLETİN HAZİNESİNDEN DEĞĞİİİL,BU DAVALARIN SAVCISIYIM diyen idareci ve diğer yardımcıları ödemelidir.Şahsen ben hakkımı helal etmiyorum.Siyasi rant elde edenlerin,maddi külfeti millete yüklemeleri ne İSLAM FIKHINA,NE BEŞERİ HUKUKA SIĞMAAZ.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı