"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Balyoz Planı" davasında emekli Tuğamiral Türkmen'e 434 bin lira tazminat!

09 Mart 2017, Perşembe 15:26
"Balyoz Planı" davasında 32 ay haksız yere tutuklu kaldığı gerekçesiyle emekli Tuğamiral Ahmet Türkmen'e 304 bin lira maddi, 130 bin lira da manevi tazminat ödenecek.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 19. Ceza Dairesi, "Balyoz Planı" davasında 32 ay haksız yere tutuklu kaldığı gerekçesiyle emekli Tuğamiral Ahmet Türkmen'e, yerel mahkeme tarafından verilen 12 bin 649 lira maddi, 300 bin lira da manevi tazminata ilişkin hükmü kaldırdı. Daire, davacı Türkmen'e 304 bin lira maddi, 130 bin lira da manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesindeki duruşmaya, davacı Türkmen ile avukatı katıldı.

Duruşmada beyanı alınan Türkmen, Balyoz davası mağduru olduğunu belirterek, "Tutuklandığım zaman Denizaltı Filo Komutanlığında amiraldim. Tutuklanmasaydım daha üst rütbelere terfi edecektim. Açıkça tasfiye için yapılmış hukuksuzluk vardır. Zamanın Cumhuriyet savcıları bunu bilerek planlamışlardır. Cemaat kendinden olmayan komutanları tasfiye etmek için kumpas planları yapmıştır." dedi.

Benzer iddiaların İstanbul'da açılan Gülen Hareketi ile ilgili iddianamelerde de açıkça yer aldığını kaydeden Türkmen, "Bu örgütün amacı, kendilerinden olmayanları tasfiye etmektir. Bu sahte Balyoz davası açılmasaydı, benim emsalim olan 3 arkadaş koramiral rütbesinde, ben de en az koramiral rütbesine yükselecektim." diye konuştu.

Söz verilen Türkmen'in avukatı Naim Karakaya ise maddi tazminat yönünden bilirkişi incelemesi yapılmasını, manevi tazminat yönünden de müvekkilinin acısını dindirecek miktarda bir tazminat verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan ceza dairesi, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesince verilen tazminata ilişkin kararın kaldırılmasına hükmetti.

Davacı Türkmen'in maddi ve manevi tazminat talebini kısmen kabul eden daire, 304 bin lira maddi, 130 bin lira da manevi tazminatın 11 Şubat 2011 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle ödenmek üzere hazineden alınarak Türkmen'e verilmesini kararlaştırdı.

AA

Etiketler: balyoz davası, türkiye
Okunma Sayısı: 1629
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı