"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başörtülülere kelepçe rezaleti

11 Kasım 2015, Çarşamba 09:31
Eskişehir ve Manisa’da ‘paralel devlet yapılanması’ içinde oldukları öne sürülen kişi ve kurumlara dün operasyon düzenlendi. Manisa’daki operasyonda haklarında yakalama kararı olan 35 kişiden 27’si gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara kelepçe takıldı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında “Örgütün ilimizde sözde ‘il imamı’ olarak nitelendirdikleri kişi başkanlığında esnaf, öğrenci, bayan yapılanmalarının olduğu, emniyet, adliye, askeriye, milli eğitim, belediye, üniversite gibi birçok kuruma sızdıkları, örgüt amaçları doğrultusunda yapılan çalışmalar, müşteki, mağdur, tanık ifadelerinden anlaşılmıştır” denildi. Emniyet yetkilileri; cemaatin aldığı himmet ve kurban yardımlarını diğer gelirlerle Amerika’daki hesaplara aktardığının anlaşıldığını belirtti. Manisa’da toplanan paranın 20 milyon lirayı bulduğu kaydedildi.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, M.H. ve G.O. adlı iki avukatın da gözaltına alınması üzerine, “Kaçma ihtimali olmayan meslektaşlarımızın yasal koşulları olmaksızın, sabaha karşı evlerine baskınla ve kelepçelenerek gözaltına alınmaları kişilik haklarının ağır ihlali niteliğindedir” dedi. 

Eskişehir’de ise aralarında il imamı ve yardımcılarının da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü 20 -25 kişinin gözaltında olduğunu belirtti.

Güleçyüz tepki gösterdi

Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, başörtülülerin kelepçelenmesiyle ilgili şu tweetleri attı:

1 Kasım'dan 10 gün sonra bir günde 5 şehit. Ve kelepçelenip derdest edilerek terörist muamelesine tâbi tutulan başörtülüler. Türkiye nereye?

“Her kesimle konuşup tansiyonu düşüreceğiz” diyen Başbakan, evvelâ başörtülülere kelepçe rezaletinin üzerine gidip âcilen gereğini yapsın.

Depoya okul baskını

Bolu’da da bir apartmanın garaj girişindeki depoda, çuvallar içinde Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen okul ve dershanelere ait evrak bulunduğu tespit edildi. 28 koli ve çuval ile 25 adet hardisk emniyete götürüldü.

DHA

Okunma Sayısı: 7441
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • abdullah abdullah

    11.11.2015 15:29:19

    Sultan II.abdulhamit olmaya özenenler! Acaba veli Sultan (abdulhamit) bu yaptıklarınızı kabrinde duysa sizlere neler söyler?.Bu kin bu gayz neyin nesi.Suçlu varsa mit'inizle polisinizle tespit edin cezalandırın ,ancak toptancı olmayın,zira suç şahsidir.Velateziru vaziretön uhra kaideyi mukaddeseyi nereye oturtacaksınız.Bilesiniz ki kin gayz meşru sınırı çoktan aştı zulme dönüştü.Korkarım ki bela, musibet geldiğinde yaş kuru ayırmaz hep beraber gider

  • kubilay

    11.11.2015 14:17:55

    Allah'ım şahittir ki Fetullah Gülen'e hiç bir sempatim yoktur hatta risale-i nuru sahteleştirme faaliyetinin baş aktörü olduğu için hiç sevmediğim,nefretimi mucip bir insandır.Ancak biz de vicdan taşıyoruz haksızlığa nasıl rıza gösterebiliriz.Bakın hele şu başı örtülü bacılarımızın haline 28 şubat zulmünü bu günkü maruz kaldıkları durum çoktan unutturdu bile.Vallahi 28 şubatta yöneticiydim olup bitenin sıkletine dayanamıyordum yasaklandı ama baş örtülülerin örtüleri başlarından çekilip alınmadı ellerine kelepçe hiç vurulmadı.zulüm büyük ancak daha büyük zulüm Müslüman'ım diyenlerin bu olup bitenler konusunda masum olan bacılarımızın maruz kaldıklarına seyirci kalmaları hatta alkışlamalarıdır.

  • Toygar

    11.11.2015 13:30:48

    Durduramıyorum kendimi ve soruyorum: Eyyy Bülent Arınç! Memleketindeki bu rezillik senin için mi yapılıyor. Ya da bu rezilliğin karşısında ara sıra da olsa ortaya çıkan vicdanın, ufukta görünmüyor mu? Yoksa biz hukuk devletiyiz de bizim haberimiz mi yok! Ne diyorsun bu konuda? Yayınla moderatör kardeşim, yanınla. Korkma!

  • Toygar

    11.11.2015 12:53:06

    Vicdanı yoksun, hissi gölgelenmiş, aklı yitik nesiller meydana çıkardı bu kemalizm! Böylesinden imiş, Peygamberi zîşanın ashabının korktuğu ahir zaman dehşeti! Bu insanların çektiği zulümdür, ZULÜM! İnşaallah Rabbim katında, hizmetlerinin kabulüne işarettir. Gerçi devr-i sabıktaki gibi, hükümet erkanıyla bir yürüyenlerin neş'e(?) dolu dünyalarında böyle şeyler görülmez ya! Eh artık onlarda dâr-ı ahirette görürler. (Moderatör kardeşim, tüm yorumlarımı yayınlar mısınız?)

  • Toygar

    11.11.2015 12:46:54

    Bir şeyi daha anlamam, anlayamam: Suçlu mu, suçsuz mu bilemeyiz ki! BU NE DEMEK YA! Gözünüz görmüyorsa aklınız da mı almıyor, arkadaşım! Aklınız almıyor hadi, fikriniz de mi dumura uğramış! Rabbim göstermeyince görülmüyor! Üstadımın tabiriyle : "Basiretsiz basar dahi fayda vermiyor!"

  • Ali KANDİL

    11.11.2015 11:47:22

    Suçu sabit olmadan zulmetmek yasak olduğu gibi, suçu tesbit edilip, suçluya ceza verirken bile zulmetmemek esastır... Hem medar-ı dikkat bir vakıa: Bir zaman bir hâkim bir hırsızın elini kestiği vakit eser-i hiddet gösterdiği için, ona dikkat eden âdil âmiri onu o vazifeden azletmiş. Çünkü şeriat namına, kanun-u İlâhî hesabına kesseydi, nefsi ona acıyacaktı. Ve kalbi hiddet etmeyip, fakat merhamet de etmeyecek bir tarzda kesecekti. Demek, nefsine o hükümden bir hisse çıkardığı için, adaletle iş görmemiştir.(Mektubat)

  • Toygar

    11.11.2015 11:43:13

    Suçları zavallıların nazarında ağır(?) olan bu insanların kabahatini söyleyeyim: Bir zalime güvenmek! Diğer kabahatleri ise şöyle: Allah rızası için memleketin evladını cehennem ateşinden korumak adına insanları hakka ve hakikate davet etmek. Kendini hapse atanların, kelepçeleyenlerin yakınlarını, belki evlatlarını dünya imtihanında yanmasınlar, ateşten muhafaza olsunlar diye kendi rahatlarından fedakarlık yaparak, günü geldiğinde kendi evladının dahi rahatını hiçe sayıp, başkalarının evladına kucak açmaktır. ALLAH BÜYÜK! BU GÜNLER DE GEÇER. YAPANLARDAN HESAP SORULACAĞI BÜYÜK GÜNE DE HAKKIMIZI HELAL ETMEYİZ! BÖYLE BİLİNSİN!

  • Tolstoy

    11.11.2015 11:42:32

    Hala fa vatandaşın alkış tutması ise işin en yaralayıcı kısmı

  • Tolstoy

    11.11.2015 11:41:51

    Bu tamamen rezillik

  • sezer

    11.11.2015 11:18:56

    bu insanlar hukuka aykırı mı hareket etmişler yoksa algı operasyonu mu yapılıyor bilmiyorum tek bildiğim toplumda müthiş bir dedi kodu olduğu her kes her konuda hiç bilgisinin olmadığı konularda konuşur hale geldi bazıları bu insanları hiç tanımadan peşin suçlu ilan ederken bazıları da peşin suçsuz ilan ediyor futbol takımı tutar gibi konuşmalar yapılıyor Allah sonumuzu hayır etsin

  • HÜSEYİN İLHAN

    11.11.2015 10:35:27

    YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ öyle kolay verilmiyor.Taktıracaksın müslümana kelepçe,harap ettireceksin İSLAM BELDELERİNİ,zayıflatacaksın İSRAİL e komşu İSLAM ÜLKELERİNİ.

  • beycan

    11.11.2015 10:11:37

    hukuka aykırı hareket ettilerse, başörtülü açık ne fark eder ki? kpss, polislik sorularını ele geçirmiş bir ekip varsa ...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı