"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Binali Yıldırım Kürtçe ağıtlarla karşılandı

19 Mayıs 2016, Perşembe 20:54
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AKP Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, terör örgütü PKK'nın katliam yaptığı köye yaptığı ziyarette ölenlerin yakınları tarafından Kürtçe ağıtlarla karşılandı.

Binali Yıldırım, beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Vedat Demiröz ve bazı milletvekilleri ile Dürümlü mezrasında 12 Mayıs'ta patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettiği terör saldırısıyla ilgili, Tanışık köyüne taziye ziyaretinde bulundu. Yıldırım, patlamada ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

MEZARLIKTA KÜRTÇE AĞITLAR

Taziye çadırını ziyaretten sonra Yıldırım ve beraberindekiler, köydeki mezarlığa giderek, patlamada hayatını kaybedenler için dua etti. Burada patlamada yakınlarını kaybeden kadınlar, Kürtçe ağıt yakarak, yakınlarının şehit edildiğini, geride küçük çocuklar bıraktıklarını belirtti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Eker, Kürtçe ağıtları Binali Yıldırım'a tercüme etti. Kadınlarla Kürtçe konuşan Eker, onları teselli etmeye çalışarak, "Onların yerleri cennettir." dedi. Binali Yıldırım, Kürtçe ağıt yakan bir kadının elini tutarak, teselli etmeye çalıştı.

Köydeki vatandaşlar da mezarlık çıkışında Yıldırım'a patlamanın meydana geldiği alanı gösterdi. 

Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, olayda ölen Gerçek Yaman ile oğlu Davut Yaman'ın yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Ramazanoğlu aileye, "Burada çok güzel evlatlar yetiştirmişsiniz. Bu patlama şehir merkezinde gerçekleşseydi, çok sayıda kişi ölecekti. Onlar inşallah şehittir." ifadesini kullandı. Binali Yıldırım ve beraberindekileri taşıyan helikopter daha sonra, Diyarbakır'a hareket etti.

Okunma Sayısı: 1844
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı