"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir çarpıtmaya daha cevap

27 Temmuz 2018, Cuma 00:25
Son günlerde bazı Whatsapp gruplarındaki paylaşımlarda Risale-i Nur basım yetkisinin Diyanet’te olduğu dönemde yayınladığımız ‘eksik liste’ haberiyle yalan haber yaptığımız iddiasını scope yayınında cevaplayan Genel Yayın Yönetmenimiz Kâzım Güleçyüz şunları söyledi:

“Diyanet  Risale-i Nurları basma ve basım izni verme yetkisinin kendisine verilmesinden sonra, basmak isteyen yayınevlerine bir liste verdi. Bu listede bazı eserler eksikti. Yargı kararlarıyla son bulan bandrol ve tekel sürecini anlatan yazılardan derlediğimiz Risale-i Nur Tekelleştirilemez kitabımızda bu konuyla ilgili olarak şunları yazdık: 

‘Verilen listede İşaratü’l-İ’caz, Barla ve Emirdağ 2 Lâhikaları yer almıyor. Şuâlar’da, Üstadın Afyon Savcısının iddialarını madde madde çürüttüğü ve güncel mesajlar da taşıyan Hata-Savab Cetveli yok. Üstadın Birinci Mecliste M. Kemal ile tartışmasında kullandığı ‘Dehşetli bir put kırdım sözü ‘Pot kırdım’a çevrilmiş.’ 

“Konuyla ilgili yayınımızdan bir süre sonra, vaktiyle bizim satış bölümünde çalışan bir arkadaş beni aradı ve listedeki eksikliklerin tamamlandığını bildirdi. Bunun üzerine tekrar tahkik ettik. Bu eksik eserlerin listeye konulduğunu gördük ve bunu da manşetten duyurduk.”

ÇARPITILAN MESAJLAR

Söz konusu Whatsapp mesajında olayın tamamen çarpıtılarak aktarıldığını belirten Güleçyüz, ahlâkın esasının doğruluk olduğunu, siyasî tarafgirlikle hakikatlerin çarpıtılmaması gerektiğini söyleyerek;  “Nurcu diye geçinenlerin bunu yapması olacak şey değil. Böyle yalan ve iftiralarla asıl meseleyi, yani Diyanet’in Risale basımını durdurmuş olmasını da örtüyorlar. Ki bu durdurma haberini ilk duyuran, Ahmet Akgündüz oldu. Biz de onun mesajı üzerine ‘Gerçekten durduruldu mu?’ diye sorduk. Cevap gelmedi. Belli ki haber doğru. Ama bize iftira edenler bunu mesele yapmıyor ve Yeni Asya’yı karalamaya çalışıyorlar. Yazıklar olsun. dedi.

Haber: Lütfiye Kef - İstanbul

Etiketler: kazım güleçyüz
Okunma Sayısı: 5311
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı