"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Bir dakika bile ertelense, geç kalınmış demektir''

16 Ağustos 2017, Çarşamba 18:29
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Hedefimiz 150-200 bini İstanbul'da olmak üzere yılda 500 bin, 15 yılda ise 7,5 milyon konutu dönüştürmek. Artık Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hiçbir çürük yapının temeli atılamayacak." dedi.

Özhaseki, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 18. yılı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Özhaseki, "Ne zaman geleceği tahmin edilemeyen depremlere karşı alınacak önlemler ise bir dakika bile ertelense, geç kalınmış demektir. 18 binden fazla canımızı kaybettiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminde bu acı gerçeği bir kez daha tecrübe ettik." diye konuştu.

Bakan Özhaseki, 17 Ağustos depreminde yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için çalışmalar yapıldığına işaret ederek, yaşanan acı tecrübelerden önemli dersler çıkarıldığını, bu doğrultuda da kentsel dönüşüm programına hız verildiğini belirtti.

Özhaseki, toprakların yüzde 66'sı, nüfusun ise yüzde 71'i birinci ve ikinci deprem kuşağında bulunduğu için kentsel dönüşüm çalışmalarına her geçen gün hız verdiklerini söyledi.

"Hedefimiz 150-200 bini İstanbul'da olmak üzere yılda 500 bin, 15 yılda ise 7,5 milyon konutu dönüştürmek.

Artık Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hiçbir çürük yapının temeli atılamayacak. Yeni binalarımız dayanıklı olmakla birlikte şehirlerimizin tarihi ve kültürel yapısıyla da uyum içinde olacak. Daha sağlam temellerle daha güzel bir Türkiye inşa etmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. İnşallah yüce Rabbim ülkemize bir daha böyle büyük acılar yaşatmaz."

Özhaseki, depremde vefat edenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diledi.

***

Okumak için tıklayınız:

7 milyon riskli konut

Felaketten ders almıyoruz

Deprem musibetine ne kadar hazırız ve Bediüzzaman 'depremler' için ne diyor?

***

Endişelendiren 'deprem' açıklamaları

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/yurt-haber/endiselendiren-deprem-aciklamalari_440508

 

AA

Etiketler: özhaseki, deprem
Okunma Sayısı: 1781
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı