"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir faiz itirafı daha

28 Ekim 2021, Perşembe
2021 bütçesinde faize 240 milyar TL ayrıldığını açıklamış olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son konuşmasında “Faiz lobileriyle geçmişte nasıl mücadele ettiysek...” cümlesiyle de bu “mücadele”nin geçmişte kaldığını itiraf etti.

Oktay, “Faiz lobileriyle geçmişte nasıl mücadele ettiysek, kangren haline gelen IMF borçlarını nasıl sıfırladıysak, küresel dünyada yaşanan emtia-enerji kaynaklı yüksek fiyat dalgalanmalarına karşı en yüksek en etkin mücadeleyi vererek yine Cumhurbaşkanımız liderliğinde biz başaracağız. Makroekonomik istikrar, finansal istikrar ve fiyat istikrarı, geçmişte olduğu gibi yine bizim eserimiz olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1646
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    28.10.2021 09:32:45

    Geeeç bunları.AKP ilk günden bu yana faiz lobisi ile kolkoladııır. Yine IMF borcu 2002 sonu itibariyle 29,5 MİLYAR DOLARDIR Yine 2002 sonu itibariyle ülkenin özel,resmi tüm dış borcu 130.5 MİLYAR DOLARDIIIR. 2002 Sonu itibariyle tüm yurtiçindeki şirket,şahsların kullandığı tüm lütfen dikkat tüm kredi miktarı 3.6 katriyon yani 3.6 Milyar TL'diiir. Şimdiii 2021 Sadece tüketici kredilerinin toplamı 400 milyar TL(KATRİLYON ESKİ RAKAMLARA GÖRE)Aşmıştır. Evet IMF borç yook doğru amma aldatma ve hileye bakalım. Şu an özel şirket,bankaların kullandığı dış borç 400 milyar doalrın üzerindediiir.Bu bilinen birde bunun tam tespit edilmediği var. Kamu dış kredilerine de bakarsak ki bu raakmn açklanan ve açıklanmayan kısmıyla en az özel sektör kredisi kadar olduğudur. Kısaca IMF borç 29,5,toplam dış borç ise 130,5 milyar dolarmı yoksa trilyon dolara giden şimdiki dış borçmu daha fazla. AKP li iseniz 130 büyükmüş trilyondan ,onlara göre öyle.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı