"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Borçka'daki heyelanda 2 kişi öldü, 7 yaralı var

12 Kasım 2015, Perşembe 17:46
Artvin'in Borçka ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışlar sonucu heyelan meydana geldi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Borçka ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle biri çocuk iki kişinin öldüğünü söyledi.

Vali Cirit, heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Hopa-Borçka karayolunun kontrollü olarak trafiğe açılmasının ardından incelemelerde bulundu. Cirit, burada yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı İbrikli köyü Esentepe Mahallesi'nde yaşayan 74 yaşındaki Kamil Kara'nın evinin önünde bulunduğu sırada heyelan altında kaldığını belirtti. Kara'nın vatandaşlar tarafından yaralı olarak Borçka Devlet Hastanesine kaldırıldığını ifade eden Vali Cirit, müdahalelere rağmen Kara'nın öldüğünü söyledi.

Heyelan nedeniyle dün bir kız çocuğunun da vefat ettiğini hatırlatan Vali Cirit, "7 vatandaşımız yaralıdır. Yaralı vatandaşlarımızın ayakta tedavisi gerçekleştirildi. Şu ana kadar metrekareye 180 litrelik yağış gerçekleşti. Yağışlar gece saatlerine kadar şiddetli şekilde devam edecek. Özellikle karayolu trafiğini kullanacak vatandaşlarımızdan ekiplerimizin uyarılarını dikkate almalarını istiyorum" diye konuştu.

"BORÇKA VE MURGUL'DA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ"

Vatandaşlardan Hopa-Borçka karayolunu mecbur olmadıkça kullanmamalarını isteyen Vali Cirit, şöyle devam etti: "Hopa ile Borçka arasında ciddi bir sıkıntı yaşamaktayız. Kontrollü geçiş vermekteyiz. Vatandaşlarımızın mümkün oldukça trafiğe çıkmamalarını istiyorum. Komşu illerimizden yardım talep ettik. Ancak sahil illerimizde de yoğun bir yağış miktarı var. Yağışlardan en çok etkilenen ilimiz oldu. Borçka ve Murgul ilçemiz aşırı etkilendi. Bu ilçelerimizde eğitime 2 gün ara verdik. Borçka ve Murgul arasında karayolu trafiği tamamen durdu. Vatandaşlarımızın yolculuk anlamında dikkatli olmalarını istiyorum."

"KRİZ MASASI OLUŞTURULDU"

Bazı evlerin tahliye edildiğine dikkati çeken Vali Cirit, kriz ve koordinasyon merkezinin çalışmalarına başladığını kaydetti. Vatandaşların sıkıntılı durumlarla karşılaştıklarında duyurdukları telefon numaralarından yetkililere ulaşabileceğine işaret eden Vali Cirit, "Valilik sosyal medya hesaplarında da son duruma ilişkin sürekli açıklamalarda bulunuyoruz. Maalesef iki vatandaşımızı kaybettik. Başta karayolları olmak üzere İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri ve belediyelerimizin iş makinelerinden yararlanmaktayız" ifadelerini kullandı.

Çevre illerden de iş makinesi talebinde bulunduklarını vurgulayan Vali Cirit, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da heyelan ve sel nedeniyle taziye dileklerini ilettiğini sözlerine ekledi.

Etiketler: artvin, borçka, sel, heyelan, afet
Okunma Sayısı: 2143
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı