"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu ülke için tek yol, hukukun üstünlüğüdür

26 Aralık 2017, Salı 18:06
OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) yorumlayan Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu üyesi ve Bilimsel Kurul Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Can, sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı;

“FETÖ ile mücadele gereklidir, buna şüphe yok. Ancak OHAL KHK’ları Anayasanın 12., 13., 15., 91. ve 121. maddelerine, dolayısıyla uluslararası hukukun temel ilkelerine aykırılık içermektedir. OHAL KHK’ları ile özgürlükler sınırlandırılamaz, birel idarî işlemler yapılamaz, kanunlar değiştirilemez, OHAL ilânına yol açan konuların dışına çıkılamaz, devletin siyasî, idarî ve yargısal düzenine dokunulamaz. Hukuken mümkün olan, OHAL Kanununda öngörülen tedbirlerin alınmasıdır, fazlası değil. Bu ülke için tek yol, hukukun üstünlüğüdür.”

 

 

Etiketler: osman can, khk
Okunma Sayısı: 3030
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    27.12.2017 10:35:40

    Sn.Hocamız o üstünlükler DEMOKRAT-HAK-HUKUK VE ADALET ile işgörenlere aittir.ENTRİKALAR-İSTİSMARLAR-DİKTATÖR VE TEKADAM SEVDALILARINA hele hele RACON KESMEYİ MARİFET sayan siyasetçi kisvesi altındaki mafya artıklarına bir anlam ifade etmez.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı