"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bugün çalışan ve çalışmayan tüm gazetecilerin günüdür

10 Ocak 2015, Cumartesi 10:08
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "CHP olarak bize düşen tüm basın emekçileri ile birlikte ifade özgürlüğünün yılmaz neferleri gazeteci ve çizerlerle yan yana durmaktır" dedi.

Akkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basında sendikalaşma hakkının kullanılamaz hale getirildiğini, iş güvencesinin ortadan kaldırıldığını ve taşeronlaşmanın yaygınlaştırıldığını ileri sürdü.

2014'te 559 gazetecinin işten çıkarıldığını, 217 gazetecinin darbedildiğini, 83 gazetecinin ise istifa etmek zorunda kaldığı öne süren Akkaya, şunları kaydetti:

"Bugün çalışan ve çalışmayan tüm gazetecilerin günüdür. Bugün sokaklarda çalışan muhabir, kameraman ve foto muhabirleri her türlü şiddet tehdidi altındadır. CHP olarak bize düşen ise tüm basın emekçileri ile birlikte ifade özgürlüğünün yılmaz neferleri gazeteci ve çizerlerle yan yana durmaktır."

Akkaya, açıklamasında, "Son söz olarak Fransa'da basın emekçileri karikatür çizerlerine yapılan saldırıyı kınıyor, daha özgür bir basın için her adımınızda yanınızda olduğunuzu bilmenizi istiyorum" ifadesini kullandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, bütün medya çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. (AA)

Okunma Sayısı: 1817
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı