"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bugün kepenk açmadılar: ''Göç ederiz''

04 Ağustos 2016, Perşembe 09:30
Hakkariİ'nin il satatüsünden çıkarılmasını protesto eden esnaf bugün kepenk açmadı.

Hakkari'nin il statüsünden çıkarılıp, yerine Yüksekova'nın il olması yasa tararısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulmasına tepki gösteren esnaf bugün kepenk açmadı. Nöbetçi fırın ve eczanelerin dışında tüm iş yerlerinin kapalı olduğu kentte, vatandaşlar sosyal medya üzerinden de 'Hakkarime dokunmayın' adı altında kampanya başlattı. Hakkari'de doğup büyüyen esnaf Ahmet Onay, tarihi geçmişe sahip olan Hakkari'nin, halka danışılmadan ilçeye dönüştürülmesinin haksızlık olduğunu söyledi.

'HAKKARİ GÖÇ EDER'

İlçe olan Hakkari'de hayatın durma noktasına geleceğini ve birçok vatandaşın göç edeceğini savunan Onay şöyle dedi:

"Hakkari 1990'lara kadar hayvancılıkla geçimini sağlıyordu. Bu tarihten sonra güvenlik nedeniyle köylerin boşaltılması sonrası 2 milyon olan küçükbaş hayvan sayısı 600- 700 bine düştü ve ekonomi yok oldu. Şimdi Hakkari Yüksekova'ya taşınıyor. Şu anda Hakkari'nin ekonomisi kamu çalışanlarının maaşları üzerine dönüyor. Bu kamu çalışanları giderse ekonomi tam biter. Burası mağdur olacak. Buranın insanı göç edecek. Bu yanlış bir hesaptır. Yüksekova il yapılsın. Ancak Hakkari de ilçe olmasın. Burası başka partiye oy vermiş diye bu yapılmamalı."

DHA

Okunma Sayısı: 2898
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • medineli

    4.8.2016 23:27:39

    bir an evvel göç et kardeşim. nasıl olsa biz ensarız açıkta kalmasın,baksanıza suriyeli kardeşlerimize ensarlık yapmadık mı?elbette seninle de paylaşacağımız bir lokmamız vardır Allah ne verdiyse. bulduğunu yersin değil mi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı