"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çanakkale şehitleri dualarla...

18 Mart 2016, Cuma 13:10
Çanakkale şehitleri için yurt genelinde sabah namazında Kur'an-ı Kerim okundu, ekmek ve çorba dağıtıldı.

Çanakkale şehitleri için yurt genelinde sabah namazında Kur'an-ı Kerim okundu, ekmek ve çorba dağıtıldı.

İstanbul'da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eyüp Belediyesi tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla düzenlenen programda, Eyüp Sultan Camisi'nde sabah namazı sonrası Çanakkale şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. 

Programa katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Şehitlerimizin hatıralarına çorba dağıtılıyor. Biz de bu vesile ile bütün Çanakkale şehitlerimize, onlardan önce ve sonra şehit olan tüm atalarımıza, özellikle son dönemde vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden, terör mücadelesi yapan bu uğurda canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Namaz ve duaların ardından vatandaşlara, Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

İzmir

İzmir'de Murat Reis Camisi'nde düzenlenen programda sabah namazının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu, dualar edildi. 

Konak İlçe Müftüsü Zeki Aksoy burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin hem içeride hem dışarıda kazanılmış, 200 bini aşkın şehidin verildiği, dünya tarihinin de en önemli zaferlerinden birisi olduğuna işaret etti.

Tokat

Tokat'ta tarihi Ali Paşa Camisi'nde sabah namazının ardından Tokat Müftüsü Ahmet Erdem tarafından Çanakkale şehitleri için dua okundu. Vali Cevdet Can ve çok sayıda vatandaşın katıldığı namazın ardından çorba ikram edildi.

Sinop

Sinop'ta da "Haydi Sinoplular 250 Bin Hatim Duasına Amin Diyelim" adı altında düzenlenen etkinlikte sabah namazının ardından Alaaddin Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okundu.

Çorum

Çorum'da Ulucami'de düzenlenen programda namazın ardından İl Müftüsü Ahmet Akın vaaz verdi. 

Amasya

Amasya'da da şehitler için hatim duası yapıldı. 

Amasya Müftü Yardımcısı Adem Ayrancı, yaptığı konuşmada, "Bu ecdadımıza sahip çıktığımızın göstergesidir. Onlar bize bu vatanı emanet ettiler, biz de onları ebediyete kadar unutmayacağımız. Ülkesini ve milletini korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor saygı ve minnetle anıyoruz" diye konuştu. 

Adıyaman

Adıyaman'da da Yenipınar Cami'de sabah namazında Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle dualar edildi, tespihler çekildi.

Edirne

Edirne'de Selimiye Camisi'nde düzenlenen program çerçevesinde İl Müftüsü Emrullah Üzüm, sabah namazının ardından vaaz verdi.

Üzüm, "Çanakkale, imanın küfre galibiyetinin en güzel örneklerinden birisidir. Ecdadımız vatanın dört bir yanından sevinçle Çanakkale'ye gitmiştir. 250 bin şehit şehadet şerbetini içmiştir. Şehitlerimize olan borcumuzdur dua etmek" diye konuştu.

Selimiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Muhammed Hamza Günsel de yaptığı açıklamada, şehitlerin vatan için canını verdiğini, onlar için her zaman dua ettiklerini belirterek, "Çanakkale Zaferi'nde cephelerde yaşı küçük kardeşlerimiz vardı. Bizler de onların izinde yürüyoruz" dedi.

Kırklareli

Kırklareli Müftülüğü'nce düzenlenen programda da İl Müftüsü İsmail Bayrak, Allah yolunda, vatanı ve namusu korumak, mukaddes değerlere sahip çıkmak için hayatını kaybeden asker ve polislerin ölmediğini, şehit olduğunu söyledi.

AA

Okunma Sayısı: 1825
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı