"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cerrahpaşa’da neler oluyor?

12 Ağustos 2018, Pazar 16:36
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde hemşirelerin üçte biri ya istifa etti ya da emekliliğini istedi.

Birçok klinikte nitelikli sağlık hizmetlerinin verilmesinde zorluklar yaşanıyor. Sağlık Emekçileri Sendikası Aksaray Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Erol, hemşirelerin hastaneden neden ayrıldıklarını anlattı.

Gazete Duvar’ın haberine göre Sağlık Emekçileri Sendikası Aksaray Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Erol, “Hemşireler görev tanımlarının dışında çalıştırılıyorlar. Bundan acil bir şekilde vazgeçilmeli” dedi. 

Şartlar zorlaştı

Hemşirelerin iş yükünün en yoğun olduğu hastanelerden biri olarak bilinen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yoğun bakımdaki yatak kapasitesi bu gelişme dolayısıyla yarıya indi. Kliniklerde hasta bakma işlerinde de aksaklıklar yaşanıyor. Özellikle sözleşmeli çalışan birçok hemşire istifa ederek başka hastanelere gitmeyi tercih etti.

Sağlık Emekçileri Sendikası Aksaray Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Erol, Cerrahpaşa’da sağlık hizmetlerinin çok zor şartlarda verildiğini anlatırken; “Örneğin yoğun bakımda 16 yatak çalışırken bu sayı 8 yatağa düştü. Yoğun bakımda ortak standardın üzerinde yatak açılmaz” ifadesini kullandı.

 

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2234
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı