"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çevik Bir, Evren'den çok şey öğrenmiş!

11 Ocak 2016, Pazartesi 14:44
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 81. duruşmasının görülmesine devam ediliyor.

Davanın bir numaralı sanığı İsmail Hakkı Karadayı’nın kendilerini yalnız bıraktığını belirten Çevik Bir, Kenan Evren’den çok şey öğrendiğini söyledi. 

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 81. duruşmasına Çevik Bir ve Çetin Doğan başta olmak üzere çok sayıda sanık katılıyor. Sanıklar ve sanık avukatları mahkemeye gelen bazı belgeler hakkında beyanda bulundu. Ardından sanıklar ve avukatlar taleplerini mahkemeye sundu. Sanık avukatları davanın hızlı ilerlemesini istedi. Sanık avukatları ayrıca sanıklara hükümeti devirmeye teşebbüs suçunun isnat edildiğini, bu durumda mağdurların sadece hükümet yetkilileri olduğunu vurgulayarak, mağdurluğuna karar verilen diğer kişilerin mağdurluktan çıkarılmasını istedi. Sanık avukatları ayrıca bazı sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol kararlarının kaldırılmasını istedi. 

Avukatların ardından Çetin Doğan söz aldı. Hakkında yurtdışı çıkış yasağı olduğunu hatırlatan Doğan, “Biz çok yorulduk. Bizi bu davalar çok yoruyor. Hala suçluluk damgası altında bulunmak beni eziyor.” dedi. 

Ardından müşteki avukatları beyanda bulundu. Avukat Hüsnü Tuna’nın kendisi hakkındaki sözleri üzerine Çevik Bir beyanda bulunmak istedi. Ancak mahkeme Başkanı, Çevik Bir’e söz vermedi. Bunun üzerine Çevik Bir, “78 yaşına geldim. Burada mağdur biziz.” ifadelerini kullandı. 

KARADAYI BİZİ YALNIZ BIRAKTI

Müşteki avukatlarının beyanının ardından Mahkeme Başkanı, Çevik Bir’e söz verdi. Mahkeme Başkanıyla yaşadığı tartışma nedeniyle özür dileyen Çevik Bir, davanın bir numaralı sanığı dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı hakkında beyanda bulundu. İsmail Hakkı Karadayı’nın kendilerini yalnız bıraktığını kaydeden Çevik Bir, “İsmail Hakkı Karadayı’nın başından beri tutuklanmaması ve yurt dışı çıkış yasağının olmaması bizi tedirgin ediyor.” diye konuştu. 

Yine müşteki avukatlarının hatırlatması üzerine Kenan Evren’in özel kalemi olduğunu kaydeden Çevik Bir, “Kenan Evren iyi bir aile babası ve iyi bir vatanseverdir. Ondan çok şey öğrendim. Bazı siyasiler onu etkilemek için yanına gelirdi. Onların ismi benimle mezara kadar gidecek.” ifadelerini kullandı.

Ara kararların açıklanması için duruşmaya ara verildi. 

Okunma Sayısı: 5516
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı