"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevindeki gazeteciler ülkemizin utancı

07 Nisan 2020, Salı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü için yayımladığı açıklamada, cezaevindeki gazetecilerin durumunu “Türkiye’nin utancı” olarak nitelendirdi.

TGC, 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü’nde bu yıl faili meçhul gazeteci cinayetlerine ve hakkında dâvâ açılan gazetecilerin durumuna dikkat çekti. Euronews Türkçe’nin haberine göre, 6 Nisan 1909’da gazeteci Hasan Fehmi’nin öldürülmesi sonrası ilân edilen Öldürülen Gazeteciler Günü’nde TGC’nin mesajı, “Gazeteciler hakkında açılan davaların önü arkası kesilmiyor. Cezaevindeki gazeteci ve yazarların durumu ise gerçekten ülkemizin bir utancı” şeklinde oldu. Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) verilerine göre dünyada 2019 yılı içerisinde 25 gazeteci, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle öldürüldü. Yine 2019’da dünya genelinde 250 gazeteci, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandı. Gazetecilerin en çok tutuklandığı ülkeler, Çin ve Türkiye oldu. 2019’da Çin’de 48, Türkiye’deyse 47 gazeteci cezaevine girdi.

Okunma Sayısı: 842
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı