"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çözüm Müslüman Hıristiyan ittifakı

16 Kasım 2015, Pazartesi 10:24
Bütün insanlığı tehdit eden terör belâsına karşı Müslümanlar ve Hıristiyanlar ittifak ve dayanışma içinde olmalı.

Müslümanlar ve Hıristiyanlar dikkatli olmalı

GÜVENLİK uzmanı Nihat Ali Özcan: “Öncelikle terörü ortaya çıkaran ideolojiyle mücadele şart. IŞİD’in temel ideolojisine bakıldığında, örgütün “Hıristiyanlıkla savaşan bir Müslüman dünya’yı savunduğu görülmeli. Hıristiyan ve Müslüman dünya bu noktada çok dikkatli olmalı.”

Siyasi liderlerin başarısını zaman gösterecek

ÖZCAN: “Siyasî liderler bu konuda ne kadar başarılı olacaklar, zaman gösterecek. Avrupa’nın her Müslümanı tehdit görmesi ne kadar büyük yanlış olacaksa, Müslüman dünyanın da Hıristiyanlara önyargıyla yaklaşması herkesin başına daha büyük belâlar açacaktır.”  

Gelişmeler Bediüzzaman’ın haklılığını teyid ediyor

GELİŞMELER, dinsizlik ve tahribatçı cereyanların insanlık için oluşturduğu tehditlere karşı Müslümanlarla Hıristiyanların ittifak içinde olmaları gereğine çok önceden dikkat çekmiş olan Bediüzzaman Said Nursî’nin haklılığını bu konuda da doğruluyor ve teyid ediyor. 

“Yeni bir sorunla karşı karşıyayız”

Terör uzmanı Nihat Ali Özcan da; Paris’teki saldırıların ardından dünyanın “yeni bir sorunla” karşı karşıya olduğunu anlatırken, IŞİD kaynaklı bu sorunun ayrıntılarının ne olabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu. IŞİD’in bir coğrafyayı kontrol ettiğine dikkat çeken Özcan, “Herkes, IŞİD’in varlığına karşı bir operasyondan söz ediyor ancak kimse o yapı kalktığında yerine neyin geleceği konusunda anlaşamıyor. Dünya bu anlaşmayı sağlamakta çok zorlanacak. Bu süreç de çok uzayacak” diye konuştu. Özcan, “Kara operasyonundan sonra da IŞİD’in ideoloji olarak yaşayacağını bilmemiz gerekiyor. Bunu en çok da Türkiye dikkate almalı” dedi. Özcan, kara operasyonu konusunda özellikle Türkiye’nin ısrarının dikkat çektiğini belirtirken, “Operasyonun, Suriye’nin geleceğini daha karmaşık hale getireceği açık. Paris’teki terör saldırılarından sonra bu konunun üzerinde daha uzun durulacaktır ve muhtemelen kara operasyonu konusunda da endişeler daha çok konuşulacaktır. Kısa süreli çözümlerin IŞİD’le mücadeleyi etkin hale getiremeyeceği Paris saldırılarıyla ortaya çıkmıştır. Dünya; kapsamlı ve samimi bir strateji geliştirmek zorundadır” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Okunma Sayısı: 3666
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı