"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanı ve hükümeti istifa etmeli

05 Haziran 2024, Çarşamba 22:09
CHP TBMM Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, “Anayasa Mahkemesi bu kararıyla sözkonusu KHK’yi darmadağın etmiş oldu. Bu karardan sonra Cumhurbaşkanı’nın ve hükümetinin istifa etmesi gerekiyor” diye konuştu.

AKP ve MHP’nin yeni bir Anayasa yazılması taleplerini dile getirdiği dönemde altı yıllık başvuruları birden haklı bulan Anayasa Mahkemesi kararları sosyal medyada bazı çevreler tarafından “danışıklı dövüş” olarak değerlendirildi. VOA Türkçe’nin haberine göre CHP TBMM Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, “Ben danışıklı dövüş olduğuna inanmıyorum. Öyle olsa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum hızlıca bir açıklama yapma gereği duymazdı. Uçum’un AYM’yi ‘yerli ve milli’ bulmadığı bir sır değil. Anayasa Mahkemesi bu kararıyla sözkonusu KHK’yi darmadağın etmiş oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hukuka aykırı kurulan idari örgütü bu kararla ortadan kaldırıldı. Bu karardan sonra Cumhurbaşkanı’nın ve hükümetinin istifa etmesi gerekiyor” dedi. 

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1779
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı